Eetdagboekje april 2019

Ik heb weer een eetdagboekje voor jullie!  Zoals je ziet probeer ik te zorgen voor een gezonde basis zodat ik vanuit daar kan genieten van bijvoorbeeld een ‘niet zo healthy’ chocoladetoetje of cheesecake. Let’s go!

Dag 1

Ontbijt 1: een warm havermoutje

Met dit ontbijtje start ik op dit moment vaak mijn dag. Ik mix de volgende ingrediënten door elkaar in een klein steelpannetje dat ik op het vuur zet: 200 ml ongezoete amandelmelk, 50 gram havermout, een handje rozijnen, een halve appel in stukjes gesneden en een snufje kaneel. Blijf dit goed door elkaar roeren tot het een dik prutje is geworden. Om het af te maken roer ik er een grote lepel pindakaas doorheen. SMAKELIJK! Ik kan mijn dag beginnen.

Ontbijt 2: bakje kwark met fruit

Lunch: boterhammen met hummus, gegrilde aubergine en ei

Ik heb een nieuwe favoriete lunchcombinatie ontdekt: geroosterd volkorenbrood, een laagje hummus (met eventueel een laagje hüttenkäse), en dan gegrilde aubergine uit de pan met een snufje peper en zout. Ik at er ook nog een gekookt eitje bij.

Lunchtoetje: rijstwafel met pindakaas pure hagelslag.

Avondeten: uiteten in het zonnetje!

In de avond ging ik uiteten bij Nibbles in Nijmegen. We aten de lekkerste Nacho’s uit Nijmegen, seizoensrisotto, chorizokroketjes, toast met gerookte zalm en nog veel meer kleine gerechtjes!

Toetjestijd!

Mijn vriend en ik konden allebei niet kiezen dus deelden we een brownie en cheesecake! Omnonmnom. Ik vond ze allebei erg lekker.

Dag 2

Ontbijt: Carrot cake overnight oats – The Hapiness Cafe

Ik begon deze dag met een ontbijtdate met vriendinnetjes bij The Hapiness Café in Eindhoven. Ik bestelde een ‘carrot cake overnight oats met noten en kokosyoghurt’. Ondanks dat ik niet van kokos houd vond ik het een lekkere combinatie. 

Lunch 1: de ene helft van het brood

Vroeg in de avond stond een hardloopwedstrijd op de planning dus koos ik vandaag voor een wit brood met beleg als lunch en avondeten. Ik weet dat mijn maag heel lang de tijd nodig heeft om een pasta te verteren dus ga ik liever voor de veilige optie. Ik nam de ene helft van het brood aan het begin van de middag en bewaarde de tweede helft voor later in de middag.

Lunch 2: tweede helft van het brood

Ik at de tweede helft van het brood later op de middag op met hetzelfde beleg als eerder. De ene helft belegde ik met hummus, hüttenkäse en komkommer, de andere helft met hüttenkäse en een scheutje honing (aanrader!).

Alweer toetjestijd

Het rennen ging goed maar ik had nu wel reuze honger (logisch natuurlijk na al die kilometers hollen). Samen met mijn hardloopvriendinnetje deelde ik een overgebleven toetje met aardbeien en speculaaskruimels. Daarnaast aten we allebei nog een goedgevulde bak kwark met eiwitpoeder en noten.

Snack: boterham met pindakaas en hagelslag

Tegen de tijd dat ik wilde gaan slapen, begon mijn maag weer te knorren. Ik koos voor weer een van mijn favoriete combinaties: pindakaas en hagelslag, TRUSTEN!

Dag 3

Ontbijt 1: kwark met een appeltje en mijn favoriete Granola van Quaker

Deze ochtend koos ik voor een lekker ontbijtje met kwark, appel, rozijnen en een handje van mijn favoriete Granola van Quaker. Deze bestaat uit geroosterde pecan- en paranoten en is zonder twijfel mijn favoriet (pssst! Deze shop je hier).

Ontbijt: rijstwafels banaan en pindakaas

Als snack at ik twee rijstwafels met een laagje pindakaas, plakjes banaan en een snufje kaneel.

Lunch: brood met hummus en aubergine

Daar zijn de geroosterde broodjes met hummus en gegrilde aubergine weer, YUM!

Avondeten: zoete aardappelfrietjes met groenten en vega burgertjes.

In de avond maakte ik zoete aardappelfrietjes uit de oven. Je kunt de aardappelen schillen maar dat hoeft niet per se, ik bestrooi ze met wat olijfolie, zout en paprikapoeder en zet ze dan voor ongeveer 20 minuutjes op 220 graden in de oven totdat ze lekker bruin zijn geworden. Ik at de frietjes met een groenteburger en wat groenten en een lekker knoflooksausje.

Avondsnack

In de avond kreeg ik nog een beetje trek en at ik nog een rijstwafel en cracker met een laagje hummus, een zacht gekookt eitje en een yoghurtsausje.

Zoals je ziet, eet ik tegenwoordig nauwelijks vlees. Vegetarische gerechten vind ik vaak net zo lekker. Maar wanneer ik echt specifiek zin heb in een vleesgerecht (zoals in dit eetdagboekje tijdens het avondje uiteten), dan kies ik daar bewust voor. Dit is voor mij een goede balans tussen af en toe genieten van een gerecht met vlees maar ook bewust bezig zijn met het milieu.  

Ben jij hier ook mee bezig?

Heb je nog een specifieke vraag aan mij? Dan mag je mij altijd een (privé)berichtje via Instagram (@jipsanders) sturen of mij een mailtje sturen (jipsanders.com@outlook.com).

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie