Review: sporthorloge Garmin Forerunner 645 (Music).

Ik draag de Garmin Forerunner 645 music nu ongeveer een jaar dus ik denk dat ik dit sporthorloge nu wel goed kan reviewen. In deze blog geef ik mijn eerlijke mening over de plus- en minpunten van deze Garmin. Ben je op zoek naar een sporthorloge of gewoon benieuwd? Lees dan snel verder! 😉

Pluspunten

Allereerst vind ik dat het horloge een chique design heeft, in tegenstelling tot veel andere sporthorloges die vaak in felle kleuren beschikbaar zijn. Maar nog belangrijker: ik vind het horloge erg fijn in gebruik. Met een aantal knopjes aan de zijkant van het schermpje kun je het horloge bedienen. Dit vind ik persoonlijk prettiger dan een besturing door middel van een touch-screen, wat naar mijn ervaring niet altijd even gemakkelijk werkt. 

Een ander pluspunt vind ik dat de batterij van het horloge relatief gezien lang mee gaat. Ik laad de horloge ongeveer 1x per week op. Zet ik het horloge iets vaker aan voor bijvoorbeeld een hardloopronde? Dan merk ik wel meteen dat de batterij sneller leeg is. Maar dat is natuurlijk logisch.

Via de app van ‘Garmin’ vind je een duidelijk overzicht van alle gegevens dat het horloge heeft verzameld. Denk aan het aantal stappen dat je hebt gezet, het aantal uren dat je hebt geslapen en het aantal calorieën dat je hebt verbrandt. Bovendien kun je gedetailleerd een workout analyseren. Zo krijg je informatie over onder andere de hoogte van je hartslag, je gemiddelde loopcadans, je beste tempo en het aantal gelopen hoogtemeters. Interessant als je het mij vraagt!

Het inzien van zulke gegevens werkt bij mij erg motiverend. Als ik bijvoorbeeld zie dat ik op een bepaalde dag nog maar 2.000 stappen heb gezet dan loop ik eerder een blokje om dan wanneer ik hier geen weet van heb.

Als hardloper vind ik het fijn dat je verschillende trainingen in je kunt horloge zetten. Wanneer ik bijvoorbeeld een interval ga rennen dan kan ik precies instellen hoe lang ik op welk tempo wil gaan rennen. Het horloge geeft door een piepje en trillingen aan wanneer een bepaald tijdsblok voorbij is. Handig!

Minpunten

Deze blog is niet gesponsord maar ik heb het horloge wel van Garmin voor niets gekregen om te testen. Toen ik de prijs zag schrok ik wel even, ik vind het horloge erg prijzig (€ 449,99). Gelukkig heeft Garmin ook simpelere modellen voor een prijs van ongeveer 200 euro. Als ik een horloge zelf zou moeten kopen dan zou ik daar wel voor gaan omdat die naar mijn mening ook wel goed genoeg zijn.

Misschien vind jij dit wel tof, maar voor mij heeft het horloge wel heel erg veel functies. Je kunt er bijvoorbeeld ook nog in de winkel contactloos mee betalen. Zoals ik al zei heb ik het horloge nu een jaar en nog steeds ontdek ik regelmatig een nieuwe functie. Aan de ene kant vind ik dat heel leuk maar aan de andere kant denk ik dat een simpeler model voor mij ook prima zijn. Het is maar net wat je fijn vindt.

Een laatste minpunt voor mij is dat ik soms te veel geprikkeld werd door inkomende berichtjes zoals een mail of een WhatsAppje. Op zo’n moment begint het horloge namelijk te trillen en wordt het inkomende bericht op het schermpje weergegeven. Met een knopje kun je het horloge op ‘stil’ zetten maar regelmatig springt dit automatisch terug naar de normale functie. Best irritant, als je het mij vraagt. Via het horloge kun je dit blijkbaar wel geheel uitzetten, maar ik kon heel lang niet vinden hoe dit moest. Met hulp van een volger is mij dit uiteindelijk gelukt, maar omdat het horloge zoveel functies heeft was dit dus even zoeken.

Mijn conclusie

Kortom, ik vind het een horloge met een mooi design, dat handig in gebruik is en handige functies heeft. Wel vind ik het horloge erg prijzig en denk ik dat iets meer simpelere modellen voor mij ook prima zouden kunnen zijn.

Ben je op zoek naar een sporthorloge? Dan raad ik je het merk ‘Garmin’ zeker aan en adviseer ik even rond te kijken op het internet welke modellen er allemaal beschikbaar zijn en welke het meest bij jouw wensen past.

Heb je nog een andere vraag met betrekking tot dit horloge? Dan mag je mij altijd een berichtje sturen via mijn Instagram of een mailtje sturen naar mijn mailadres: jipsanders.com@outlook.com! 🙂

Liefs,
Jip

There are 15 comments for this article
 1. Mascha 30 april 2019 17:53

  Je kan aangeven waarvan je notificaties wilt krijgen! Heg is even zoeken, maar zo heb ik alleen bellen en sms aanstaan. Iets wat voor mij genoeg is. (Ik heb de marmin vivoactiv 3 music)

  • Jip Sanders 8 mei 2019 12:30

   Dankje voor de tip, het is me tot nu toe niet gelukt maar ga er nog een keer naar kijken! 🙂

 2. Huub 30 april 2019 18:26

  Voor muziek via spotify is tegenwoordig een app te downloaden in de connect IQ store! ?

 3. Rémon 30 april 2019 18:45

  Hi jip, Spotify is wel mogelijk op dit horloge, deze kan je instellen als je horloge Connect met je pc via garmin connect! Eenmalig inloggen en het werkt

  • Jip Sanders 8 mei 2019 12:28

   Dankje voor de tip! Ik ben blijkbaar nog niet helemaal op de hoogte van de laatste updates, ik ga er naar kijken! 🙂

 4. Onno 1 mei 2019 13:48

  En Garmin Pay is zeker mogelijk voor ABN AMRO, was zelfs een van de eerste Garmin Pay werkt trouwens perfect!

  • Jip Sanders 8 mei 2019 12:28

   Oh oke, een tijdje terug kon ik mijn betaalpas niet toevoegen. Ik ga ernaar kijken dankje voor de tip! 🙂

 5. Pingback: Wedstrijdverslag Utrecht halve marathon 2019 – Jipsanders.com
 6. Pingback: Nieuwe PR Utrecht halve marathon 2019! #Wedstrijdverslag – Jipsanders.com
 7. Pingback: Berlijn marathon #1 – aan de slag met een trainer & schema! – Jipsanders.com
 8. Nancy 6 juni 2019 11:01

  Klopt het dat je altijd je mobiel mee moet nemen als je een rondje gaat hardlopen met je hardloophorloge?

 9. Pingback: 8x mijn favoriete hardloopaccessoires! – Jipsanders.com
 10. Pingback: Marathon update: mijn grootste valkuil en struggle voor komende periode. – Jipsanders.com
 11. Pingback: Review: Garmin sporthorloge forerunner 745 – Jipsanders.com

Geef een reactie