Om deze reden liep ik afgelopen week een lange duurloop.

Ik vind het ZO LEUK om al jullie lieve succesberichtjes te lezen met betrekking tot mijn marathonplannen in Berlijn eind September! (Pssst! Voor als je dit bericht gemist hebt, ik vertel er hier meer over). Ik kan niet wachten om te beginnen met trainen voor deze grote wedstrijd maar ik kijk tegelijkertijd ook al wel een beetje op tegen de lange duurlopen die op de planning gaan komen. Over lange duurlopen gesproken, afgelopen week liep ik 18 kilometers en dat deed ik niet zomaar! In dit blogje vertel ik hier meer over. Lees je mee?

 ‘Let’s do this!’ Dacht ik.

Ik had me al een week mentaal voorbereid op het feit dat ik deze dag 18 kilometers in mijn eentje zal gaan rennen. Ik vind dit nog best pittig omdat ik gewend ben lange afstanden altijd met mijn hardloopvriendinnetje te lopen (lees: lekker de hele weg met elkaar kletsen). De afstand is op zich geen probleem maar ik merk dat ik het vooral mentaal soms zwaar heb. Toch had ik op de een of andere manier best zin in vandaag. Ik zag het als een toffe uitdaging, het was gelukkig best mooi weer en ik was goed uitgerust. ‘Let’s do this!‘ Dacht ik.

De reden van deze lange duurloop

Na 18 hele kilometers waren mijn benen best wel heel erg verzuurd maar al met al heb ik best lekker gelopen! Voor mijn gevoel niet heel snel, maar wel lekker en daar ging het vandaag voor mij om. Ik wilde namelijk nog één lange duurloop rennen voor volgende week, ik zal op zondag 12 mei aan de start staan van de halve marathon in Utrecht! En ja, deze zou ik ook graag willen uitlopen… 🙂 Na vandaag heb ik het gevoel dat ik zowel fysiek als mentaal klaar ben voor deze wedstrijd en dat is fijn!

Startpunt van mijn marathonproject

Ik zie de halve marathon in Utrecht een beetje als een startpunt voor mijn marathonproject. Tot nu toe heb ik namelijk vooral op gevoel rondjes hardgelopen maar het leek me uiteindelijk toch wel slim om een hardloopschema op te laten stellen en te gaan volgen. Om deze reden heb ik volgende week een afspraak met een hardlooptrainer die mij hopelijk gaat helpen met het hele proces.

DUS, 12 mei ga ik knallen en dat zal tegelijk de aftrap zijn voor mijn marathontrainingen. Waaaaah, spannend!

Wie doen er allemaal nog meer mee volgende week in Utrecht? Let me know! En wie weet zie ik je daar. 😉

Liefs
Jip

There are 4 comments for this article
 1. Pingback: Friday favourites #124 – Jipsanders.com
 2. Cathelijne van Dongen 4 mei 2019 13:18

  Hi Jip,
  Super stoer dat jij toe gaat trainen naar de marathon van Berlijn.
  Zou ik jou mogen vragen met welke hardlooptrainer jij een persoonlijk schema gaat opstellen?
  Ik wil zelf graag een schema aanvragen voor de opbouw naar de halve marathon van Amsterdam.
  Aangezien we beide in Nijmegen wonen, ben ik heel benieuwd naar deze connectie

  Dankjewel alvast!

  • Jip Sanders 8 mei 2019 12:27

   Hi Cathelijne, drankje. Ik vind het heel spannend hoor! Ik ben nu nog in overleg met mijn hardlooptrainer over alles maar ik zal volgende week een blog plaatsen met alle informatie! Als je na de blog nog vragen hebt dan hoor ik het wel. 😉 Succes met trainen voor de halve!!

   • Cathelijne van Dongen 2 juni 2019 14:15

    Hi Jip,
    Dankjewel voor de reactie.
    Super! Ik ga het lezen!
    Succes! X

Geef een reactie