Persoonlijke update: een tijdelijke baan?

Het is alweer drie maanden geleden dat ik ben afgestudeerd en ik ben ook alweer een maand terug in Nederland (klik hier als je meer wilt lezen over de reis die ik maakte). Afgelopen weken ben ik terug verhuisd naar mijn oude studentenkamertje in Nijmegen en weer gewend geraakt aan het Nederlandse klimaat en ritme. Maar wat ga ik nu doen? In dit blogje vertel ik over mijn tijdelijke baan en mijn andere werkplannen. Lees je mee?

Onzekere fase in mijn leven.

Een tijdje geleden vertelde ik in deze blog dat ik het lastig vond dat ik in een fase van mijn leven terecht ben gekomen waarbij niet zeker is wat ik ga doen. Sinds februari 2019 ben ik klaar met mijn studie (Pabo + Bachelor en Master Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit) en ook mijn reis is nu voorbij. Een logische vervolgstap is een baan zoeken die aansluit bij mijn opleidingen maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Niet omdat er geen werk in het Onderwijs of de Jeugdzorg te vinden is maar omdat de studie zo breed is en ik nog steeds niet weet wat ik nou precies wil gaan doen. Daar komt ook nog bij kijken dat ik het geluk heb dat mijn blog de laatste tijd steeds beter loopt (jeej!) waardoor ik vaker toffe samenwerkingen mag doen met bedrijven en merken. Kortom, keuzes, keuzes en nog meer keuzes, iets waar ik niet zo goed in ben…

Ik ga niet full-time aan de slag met mijn blog.

Ik heb de laatste weken goed nagedacht en besloten dat ik niet full-time aan de slag wil met mijn blog. De grootste reden hiervoor is dat het mij niet genoeg voldoening geeft. Het is niet zo dat ik het bloggen niet meer leuk vind maar ik mis het om mensen te helpen en daar in de praktijk mee bezig te zijn.Β Ik ben tot de conclusie gekomen dat een combinatie tussen bloggen en werken in het onderwijs/de jeugdzorg ideaal voor mij zou zijn.

Fijn, deze beslissing is gemaakt. Nu nog op zoek naar die baan. πŸ˜‰

Een tijdelijke baan.

Zoals je waarschijnlijk wel eens voorbij hebt horen komen is er op dit moment sprake van een lerarentekort. Met mijn pabo diploma op zak kon ik dus direct aan de slag in het onderwijs. Dit vind ik fijn om te ontdekken wat ik wel en niet leuk vind en natuurlijk is het ook leuk dat ik een vast inkomen heb. Ik sta nu als invaller voor de klas en ik hoop voor na de zomervakantie een vaste baan te hebben gevonden.

Op dit moment ben ik dus nog een beetje zoekende, maar ik besef ook dat ik uiteindelijk echt wel iets leuks ga vinden… πŸ˜‰

Wist jij meteen na je opleiding wat je wilde gaan doen? Of was/ben jij net als ik ook zoekende?

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article
  1. Sofie 22 mei 2019 08:53

    Ik heb gisteren mijn allerlaatste les gehad aan de universiteit en ik studeer normaal deze zomer af. Het is zo hard zoeken wat ik wil gaan doen! Ik heb criminologie gestudeerd wat ook een enorm brede richting is en waar je heel veel verschillende kanten mee op kan. Toch ben ik ervan overtuigd dat ik uiteindelijk wel iets ga vinden wat bij me past!

  2. Rosemarijn 22 mei 2019 16:29

    Ik snap je struggle! Ik ben nu bezig met mijn master onderwijskunde, ook na de ACPA gedaan te hebben! Doe het deeltijd, omdat ik ernaast ook werk. En herken wel dat je niet zo goed weet wat je moet. Goed idee om nu lekker in te vallen en gewoon veel ervaring op te doen, er komt vanzelf wel wat op je pad πŸ™‚

  3. Pingback: Friday favourites #127 – Jipsanders.com

Geef een reactie