8x tips om fit te blijven in de zomer!

Van iets te veel wijntjes en borrelhapjes op het terras tot biertjes en een vette hap op een festival en van snaaien tijdens een picknick in het park tot een uitgebreid ontbijt-buffet op vakantie… Met het zonnige weer heb ik minder motivatie om naar de sportschool te gaan en vind ik het soms té warm om buiten te gaan hardlopen…. In dit blogje deel ik mijn 8 tips om toch fit te blijven gedurende de ‘gezellige’ zomer! Kijk je mee? 🙂

1. Verplaats je workout naar buiten!

Ik merk dat ik een stuk minder motivatie heb om naar de sportschool te gaan wanneer het mooi zonnig weer is en iedereen lekker buiten lijkt te zijn. Mijn oplossing hiervoor? Ik verplaats mijn workout naar buiten! In plaats van een uurtje krachttraining ga ik dan bijvoorbeeld een rondje hardlopen, fietsen of een stukje wandelen. Zo krijg ik toch voldoende beweging en kan ik tegelijk genieten van het mooie weer buiten!

2. Behoud zoveel mogelijk je ritme.

Tijdens de vakantieperiode blijf ik langer in bed liggen en haal ik zo af en toe een nachtje door. Oftewel: mijn ritme raakt in de war. Op dit soort momenten skip ik eerder een workout omdat ik ‘moe’ (lees: brak) ben en maak ik eerder ‘ongezondere’ keuzes. Het behouden van een ritme is voor mij dus essentieel om ook qua sporten en voeding een regelmaat te vinden. Om deze reden probeer ik tijdens de zomerperiode zoveel mogelijk mijn normale ritme te behouden. Hoe ik dat doe? Ook al kan ik uitslapen zet ik toch regelmatig een wekker, ik probeer gedurende de dag ongeveer op dezelfde tijdstippen te eten en zo nu en dan op tijd naar bed te gaan.

3. Start met een gezond ontbijt!

Ook al word ik wakker met een enorme kater en zou ik mijn dag het liefst willen beginnen met een vette hap. Ik start mijn dag altijd met een ‘voedzaam’ ontbijtje. Denk aan een bakje kwark of havermoutje met fruit. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik in ieder geval een portie vitamientjes en vezels binnenkrijg op een dag. Pssst! Klik hier voor een portie onbijt inspiratie… 😉

4. Drink voldoende!

Zeker wanneer het warm is, is het belangrijk om voldoende te drinken. Je zweet immers meer waardoor er een grotere kans bestaat op uitdroging met als mogelijk gevolg klachten zoals hoofdpijn en/of vermoeidheid. Ik zorg er altijd voor dat ik een flesje gevuld met water in de buurt heb staan.

5. Plannen, plannen, plannen…

Ik heb deze tip al vaker genoemd maar ook tijdens de zomerperiode is het plannen van sportmomenten voor mij essentieel om het sporten vol te blijven houden. Wanneer je aan het begin van de week duidelijk voor jezelf maakt wanneer je gaat sporten, kom je minder snel voor onverwachtheden te staan.

6. Fruitsmoothies en salades, YUM!

Tijdens warm zomerweer eet ik graag lichtere en frisse maaltijden. Met bijvoorbeeld salades kun je eindeloos variëren! Mix ingrediënten zoals tomaten, komkommer, avocado, paprika, eventueel noten door elkaar met een lekker sausje en voilà je hebt een gezonde maaltijd! Bovendien maak ik tijdens de zomer regelmatig koude smoothies van bijvoorbeeld banaan en/of roodfruit. Erg voedzaam en naar mijn mening ook lekker!

7. Sport in de ochtend!

Ik sport ook in mijn vakanties zoveel mogelijk in de ochtend. Dan is het vaak nog niet zo warm én heb je de rest van de dag tijd om op het terras te blijven zitten! 😉

8. Geniet ervan!

Last but nog least, GENIET! Maak mooie herinneringen met vrienden, proost op het leven. Je hoeft niet altijd even streng voor jezelf te zijn dus laat jezelf ook een keer lekker gaan. Ik denk dat bijna iedereen het sporten wel een keertje laat zoals het is… Bekijk het zo, dan ben je erna weer extra gemotiveerd om het op te pakken!

Heb jij nog een goede tip die ik aan dit rijtje kan toevoegen? Laat het me dan weten in een reactie! 🙂

Liefs,
Jip

There are 4 comments for this article
 1. Nicole 5 juni 2019 18:41

  Hi Jip!

  Vraagje over die heerlijke salade, want de paprika en tomaten zijn gezond, maar hoe doe je dat met sausjes? Die kunnen behoorlijk calorierijk zijn.. heb je tips voor gezonde sausjes?

  • Jip Sanders 11 juni 2019 22:42

   Hoi Nicole! Sausjes kunnen inderdaad erg calorierijk zijn. Ik zorg ervoor dat ik er gewoon niet te veel van over de salade doe. Ik ben van mening dat een beetje geen kwaad kan. 😉

 2. Claire 11 juni 2019 14:33

  Super toffe en inspirerende blog???! Het is altijd leuk om je op Insta te volgen en je blogs te lezen! Fan?

Geef een reactie