Review: Rolfstone Nova draadloze oordopjes.

Met muziek in mijn oren ervaar ik meer ontspanning tijdens het hardlopen. Tot op heden liep ik altijd met oordopjes inclusief draadjes maar de afgelopen twee maanden heb ik de draadloze oordopjes van Rolfstone Nova mogen testen. In dit blogje geef ik mijn eerlijke mening over deze gadget. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder! 🙂

Algemene informatie product

  • Afspeeltijd oordopjes (zonder bijladen): 5 uur
  • Afspeeltijd met oplaadcase: 20 uur
  • Verbinding via Bluetooth
  • Inclusief microfoon
  • Zowel regen- als zweetbestendig
  • Inclusief handige oplaadcase 
  • Prijs: 79,95 euro

Pluspunten

Ik heb de oordopjes voornamelijk gebruikt om muziek te luisteren tijdens het hardlopen. Hieronder vind je een rijtje met dingen die ik top vind aan de draadloze oordopjes van Rolfstone Nova:

– Snelle Bluetooth-verbinding.
Wanneer ik de oordopjes uit het opbergdoosje haal, verbinden ze direct met mijn telefoon. Fijn! Dat is niet bij elk apparaat zo.

– Lange batterijduur.
De oordopjes gaan ongeveer 5 uur mee en laden ook nog eens automatisch op in de oplaadcase. Dit doosje kan de oordopjes ongeveer 4 keer helemaal opladen. Het is me nog niet overkomen dat de batterij van de oordopjes tijdens het rennen leeg waren (hier had ik eerder wel last van met draadloze oordopjes), een handig systeem dus!

– Makkelijke bediening.
De oordopjes zijn makkelijk in gebruik. Zo is 1x drukken ‘pauze‘, 2x drukken ‘een nummer vooruit’ en 3x drukken en ‘nummer achteruit’.

– Snelle levering.
De oordopjes werden binnen één werkdag geleverd, top!

– Mooi geluid!
Er komt mooi geluid uit de oordopjes bij zowel rustige nummers als muziek met een goede beat.

Minpunten

Een aantal dingen die ik minder fijn vind zijn:

– Ze blijven niet altijd zitten in mijn mini-oren…
Ik heb echte hele kleine oren waardoor ‘in ear’ dopjes eigenlijk altijd lastig voor mij zijn. Zo af en toe tijdens het rennen merk ik dat de oordopjes uit mijn oren gaan vallen en moet ik ze even aandrukken. Zoals ik al zei heb ik dit altijd met ‘in-ear’ oordopjes. Heb jij daar nooit problemen mee? Dan verwacht ik dat deze oordopjes ook goed blijven zitten.  De oordopjes worden in drie verschillende maten meegeleverd in het doosje.

– Opstartproblemen.
Heel af en toe doet een van de oordopjes het niet als ik muziek op zet, op zo’n moment stop ik het oordopje weer even opnieuw in het oplaaddoosje, dan is het erna wel opgelost. Dit is twee keer voorgekomen in een maand tijd (gebruik ze dagelijks) maar kan wel vervelend zijn als je haast hebt en graag snel een rondje wil rennen… 🙂

Mijn conclusie

Ik gebruik de oordopjes dagelijks er ben er zeker tevreden over! Op wat kleine minpunten na zijn ze handig in gebruik en zorgen ze voor een mooi geluid. Het grootste nadeel van draadloze oordopjes vind ik normaal altijd het opladen maar dat valt bij deze gadget dus reuze mee doordat het opbergdoosje van de oordopjes ook meteen een oplader is. Ik draag ze voortaan tijdens ieder hardlooprondje en merk nu pas hoe onhandig oordopjes met draadjes kunnen zijn. Zoals ik al zei blijven ‘in ear’ oordopjes lastig voor mij maar dat kan dus meer met mijn mini-oren te maken hebben dan de oordopjes zelf…

Meer informatie over de Rolfstone Nova oordopjes kun je hier vinden. Meer reviews over deze gadget kun je hier lezen.

Heb je nog andere vragen over de gadget? Dan mag je mij altijd een mailtje sturen (@jipsanders.com@outlook.com) of mijn een berichtje sturen via mijn Instagram! 🙂

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favorites #128 – Jipsanders.com

Geef een reactie