Berlijn marathon #2: de eerste trainingsmaand.

De halve marathon in Utrecht op 12 mei zag ik als de start van mijn marathontraject. De komende maanden zal ik mijn stinkende best gaan doen om onder begeleiding van Vifit Sport zo fit mogelijk aan de start te staan in Berlijn! Ondertussen zijn we alweer 4 weken verder, heb ik heel wat meters gemaakt en helaas ook last van een eerste tegenslag… In deze update vertel ik je meer over het verloop van mijn trainingen tot nu toe en mijn plannen voor komende maand. Lees je mee?

Zo zag een trainingsweek eruit.

Met de runnershigh van mijn PR op de halve marathon in Utrecht, wist ik het zeker: ik ga beginnen met de trainingen voor de marathon in Berlijn! Ik was gemotiveerd om te gaan knallen maar deed het de eerste week nog rustig aan om mijn lichaam goed te laten herstellen. Vervolgens heb ik mijn trainingen steeds een beetje uitgebreid.

Een trainingsweek zag er de afgelopen maand ongeveer als volgt uit: hardlooprondje nr. 1: een rustig duurloopje; hardlooprondje nr. 2: een korte interval op tempo & hardlooprondje nr. 3: een combinatie van duurloop en interval.

Een eerste blessure…

Toch kreeg ik deze eerste trainingsmaand al te maken met een kleine tegenslag. Vlak voor de halve marathon in Utrecht ontdekte ik een verdikking onder mijn voet. Omdat lopen geen pijn deed, besloot ik toch deel te nemen aan de wedstrijd. Ondanks dat ik ook tijdens deze 21.2 kilometers geen last had van de verdikking, is het nu ongeveer vier weken later nog steeds een beetje opgezwollen. Na overleg met mijn fysio besloot ik een weekje rust te nemen, dit kwam eerlijk gezegd ook wel goed uit aangezien ik een midweek met vriendinnen op pad ging. Waarbij meer gedronken dan gerend werd…

Afgelopen week heb ik weer op rustig tempo drie rondjes gehold. De verdikking is nog niet helemaal weg maar nog steeds voelt het niet vervelend en wordt de zwelling niet erger. Voor de zekerheid ga ik komende week even langs de huisarts om zeker te weten dat ik niks forceer door te blijven rennen.

De komende tijd

Kortom, het was een maand waarin ik kennis maakte met de interval en tempo rondes. Ik maakte genoeg kilometers, was steeds weer gemotiveerd om te gaan hollen maar kon dus helaas nog niet helemaal voluit gaan. De komende vier trainingsweken hoop ik drie keer per week de trainingen zoals gepland te kunnen rennen. Hopelijk zonder pijntjes!

Heb jij een vraag mbt mijn marathonplannen? Laat het me dan weten in een reactie onder deze Instagramfoto!  Zodat ik de antwoorden met jullie kan delen in een volgende marathonupdate. 🙂

Liefs
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favourites #130 – Jipsanders.com

Geef een reactie