Reisverslag: onze oranje leeuwinnen aanmoedigen in Le Havre!

Afgelopen week was ik een aantal dagen in de Franse stad ‘Le Havre’. Ik was uitgenodigd om hier onze oranje leeuwinnen te komen aanmoedigen, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! In deze blog vertel ik meer over deze toffe persreis. Want behalve het bezoeken van het WK vrouwenvoetbal 2019 deden we ook nog andere toffe dingen in Le Havre. Lees je mee?

Dag 1: treinreizen en lunchen in Parijs

Op de vroege zondagochtend vertrokken we met de Thalys richting het zuiden. Met een pain au chocolat als tussendoortje en een uitgebreide lunch in Parijs had ik al snel de Franse stemming te pakken. Na heel wat uurtjes in de trein kwamen we uiteindelijk eind van de middag aan op onze eindbestemming: ‘Le Havre‘. We checkten in in ons hotel, dronken nog een drankje bij een beachclub en aten verse vis met Franse frietjes.

Dag 2: culturele uitstapjes

Voordat het culturele programma van vandaag begon, besloot ik nog even sportief te zijn. Ik liep een klein rondje van vijf kilometer over de boulevard van Le Havre en was achteraf van mijn sokken tot mijn ondergoed HELEMAAL DOORWEEKT van de regen.

De weersvoorspelling voor de rest van de dag zag er helaas niet beter uit… Normaal gesproken vind ik het heel leuk om met een walking tour een voor mij nog onbekende stad te ontdekken en aan het enthousiasme van de gids lag het ook zeker niet maar helaas was het deze middag vooral erg nat en koud. Na de tour in Le Havre reden we met de auto naar het nabijgelegen stadje Étretat waar we na een wandeling ondanks het grauwe weer een geweldig uitzicht hadden over de kliffen!

Zoals je op de foto ziet, was ik heel blij dat ik mijn gele regenjas had meegenomen… HA-HA.

Eind van de middag trok de lucht wonder boven wonder nog open en konden we zelfs nog een duik nemen in dit olympische buitenzwembad ‘Bains des Docks‘ in le Havre.

We sloten deze dag af met lekkere burgers en frieten bij ‘Saison 2’ en natuurlijk moet ik tijdens een tripje naar Frankrijk ook een keer een crêpe Nutella uitproberen!

Dag 3: op de fiets naar de WK wedstrijd!

Vandaag was eindelijk het moment waar we eigenlijk voor kwamen: de eerste WK wedstrijd van onze Oranje Leeuwinnen! We hadden er helemaal zin in en zelfs het zonnetje was gaan schijnen. Maar voordat we als echte Hollanders met de fiets richting ‘stadion Océane’ vertrokken, bekeken we eerst nog een geweldig panorama view over de gehele stad Le Havre. Wat een tof uitzicht vond ik dit!


Om precies 15:00 uur galmde het fluitje door het stadion in Le Havre, de wedstrijd Nederland – Nieuw Zeeland was begonnen! We bleken in de VIP-lounge te zitten en dat was voor mij wel een hele leuke verrassing! De wedstrijd was misschien niet de mooiste, maar toch heb ik kunnen genieten van de wijn, de lekkere Franse kaasjes en natuurlijk de laatste tien minuten! Jeetje wat was dat spannend! Iedereen voelde dat er een doelpunt in de lucht hing maar dat moest natuurlijk nog wel gebeuren. Tot onze grote vreugde (ja, alle oranje fans gingen helemaal los) scoorden we nog in de blessure tijd 1-0 en pakten we dus de eerste drie punten!

In de avond genoten we nog van een heerlijk diner bij het gastronomische restaurant ‘Le Margote‘. Ik moet zeggen, dit diner overtrof echt mijn verwachtingen! Van de eerste gang tot aan het dessert heb ik intens genoten van alle smaken en texturen! Pssst, vooral dit chocoladetoetje vond ik GEWELDIG.

Dag 4: weer terug naar huis!

We genoten voor de laatste keer van een uitgebreid hotel ontbijt en vertrokken vervolgens weer met de Thalys richting huis. Natuurlijk ga ik onze oranje leeuwinnen de komende wedstrijden weer aanmoedigen, dit keer niet vanaf een VIP-lounge, maar thuis vanaf de bank.

Ga jij de WK vrouwen ook volgen?

Tot slot wil ik Atout France, bedanken voor deze hele toffe persreis! Het was voor mij een unieke ervaring om het vrouwenvoetbal een keer zo dichtbij te mogen zien. Merci beaucoup! Ben je benieuwd geworden naar le Havre? Klik hier als je meer informatie wilt over deze mooie Franse stad.

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favourites #129 – Jipsanders.com

Geef een reactie