Friday favourites #130

Afgelopen week probeerde ik een nieuwe sportles uit, genoot ik intens van een waterijsje, maakte ik (nouja, vooral mijn vriend) een heerlijke chili sin carne, werd ik verrasd door heel veel lieve verjaardagswensen en deed ik weer eens een intervalrondje! Kijk je weer mee naar mijn favoriete momentjes van afgelopen week? 

Bankhangen met een kater (en een ‘gezonde’ pizza)

Mijn verjaardagsfeestje vorige week vrijdag duurde uiteindelijk tot in de laatste uurtjes wat resulteerde in een wel heel luie zaterdag. Mijn vriend en ik hebben de hele dag op de bank gelegen en hadden trek in een lekkere vette hap maar kozen uiteindelijk verstandig voor een ‘gezonde’ pizza variant. We belegden een bloemkoolpizza bodem van Magioni met tomatensaus, tonijn, ui, geitenkaas en olijven. (Voor wie het interessant vindt, de pizza had de volgende voedingswaarden: 750 calorieën, 50 gram eiwitten, 86 gram koolhydraten & 22 gram vetten).

 Spinningles

Tot mijn verbazing had ik zondagochtend nog steeds een beetje last van een kleine kater (help, ik word echt ouder! Ha-ha)… Toch wilde ik voor een workout gaan op deze morgen. Ik besloot eens iets anders te doen dan normaal schreef mezelf in voor een lesje spinning. Na twee minuten trappen op de spinningfiets rolden de zweetdruppels al over mijn voorhoofd en rug en 40 minuten later had ik een heerlijk voldaan gevoel! Misschien wel voor herhaling vatbaar dus zo’n spinningles! 😉 Doe jij dat wel eens?

Lieve verjaardagswensen!

Maandag, op mijn verjaardag moest ik een hele dag werken. Als je in het onderwijs werkt weet je vast dat de laatste weken van het schooljaar drukke tijden zijn (lees: CITO’s invoeren, rapporten schrijven etc.) Ik was dan ook zo druk bezig geweest die dag dat ik pas laat in de avond op mijn telefoon keek. Ik moet zeggen, zoveel berichtjes in één keer lezen is best wel leuk! Dankjewel iedereen voor alle lieve felicitaties! Ik ontving ook nog dit super lieve kaartje van een volger. Thanks Lauri!

Een waterijsje op het goede moment!

Mijn lokaal waarin ik les geef, voelt bij een temperatuur van 25+ graden al als een sauna. Ik was op maandag zelf al zo slim geweest om waterijsjes te trakteren en gelukkig was de jarige job op dinsdag ook op dat idee gekomen. Ohh wat was ik blij met een waterijsje in de middag!

Chili sin carne

Dit recept hebben mijn vriend en ik laatst een keer uitgeprobeerd en dat was een succes! Dit eenpansgerecht (heuj minder afwas), is vegetarisch en bevat relatief veel eiwitten. Ingrediënten die wij bij elkaar in de pan gooiden zijn: vegetarisch gehakt, ui, tomatensaus, spinazie, zwarte bonen in chilisaus, paprika en nog wat willekeurige kruiden. Dit keer hadden we nog wat wortels over die we er bij hadden gedaan, dit smaakte ook goed! (Voedingswaarden: 450 calorieën, 35 gram eiwitten, 51 gram koolhydraten en 7 gram vetten).

Borrel met huisgenootjes!

Op donderdag had ik een gezellige borrelavond gepland staan maar natuurlijk wilde ik tussendoor ook de oranje leeuwinnen volgen (sorry, lieve huisgenoten).

We aten een risotto, dronken een lekker wijntje en tot mijn grote verrassing kreeg ik een heel lief cadeautje én taart inclusief kaarsjes die ik mocht uitblazen. Heel leuk!

Weer een intervalrondje!

Voor het eerst sinds langere tijd heb ik weer een intervalrondje gedaan. Ik heb mijn trainingen de afgelopen tijd iets rustiger aan gedaan door een kleine blessure (in dit blogje vertelde ik hier meer over). Nu durf ik het rustig aan weer een beetje op te bouwen. Ik liep een warming-up van 15 minuten, rende erna zes keer twee minuten op tempo met 90 seconde rustig dribbelen tussendoor. Tot slot deed ik een cooling-down van 10 minuutjes!

Fijn weekend!

Liefs,
Jip

 

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie