Eetdagboekje juni 2019

Om jullie een kijkje te geven in mijn voedingspatroon neem ik jullie zo nu en dan mee door middel van een eetdagboekje. Het is goed om te weten dat ik ongeveer vijf keer in de week sport omdat ik eind september 2019 de marathon in Berlijn wil gaan lopen. Zoals je zult zien, eet ik dagelijks kwark of havermout met banaan en/of appel, boterhammen of rijstwafels met beleg en ik hou ook van groentjes en natuurlijk chocolade! Kijk je mee?

Dag 1: Vrijdag

Ontbijt 1: Twee bruine boterhammen met appelstroop.

Ik kies een van mijn hardloopontbijtjes uit voordat ik de deur uit ga. Deze ochtend ga ik voor twee boterhammen met appelstroop. Een half uurtje later ga ik de deur uit voor een kort intervalrondje.

Ontbijt 2: Havermoutje met eiwitpoeder, rozijnen en banaan.

Na het hardlopen (7 kilometer) kies ik voor een tweede ontbijtje, gewoon omdat het kan. Ik mix de volgende ingrediënten door elkaar in een pannetje op laag vuur: 250 ml ongezoete amandelmelk, een schep eiwitpoeder in de smaak vanille, 50 gram havermout, een banaan en een handje rozijnen.

Snack: twee rijstwafels met pindakaas!

Na mijn tweede ontbijtje heb ik zin in pindakaas dus eet ik twee rijstwafels met dit lekkere beleg.

Lunch: boterhammen en paprika.

Vervolgens eet ik twee boterhammen en een paprika in stukjes gesneden. De ene boterham beleg ik met hüttenkäse, honing en walnoten. De andere boterham met een laagje hummus en een gebakken eitje.

Avondeten: linzenburger met zoete aardappel frietjes en salade.

In de avond kies ik voor een vol bord. Ik warm een linzenburger met een uitje op in de pan, bereid zoete aardappelfrietjes uit de oven en maak een frisse salade bestaande uit ijsbergsla, komkommer, tomaatjes, appel, walnoten en een mosterd-dille sausje.

Dag 2: Zaterdag

Ontbijt: Skyr met banaan, appel en gepofte spelt.

Mijn zaterdag start ik met een schaaltje Skyr met banaan, appel en gepofte spelt.

Tussendoortje: mijn favoriete energy bar van Vifit Sport.

Vandaag duik ik de sportschool in voor een krachttraining. Voordat ik hieraan begin neem ik nog een Energy bar van Vifit Sport. Mijn favoriet is karamel – cacao. Die is zo lekker (zoet)! Door het eten van deze reep heb ik net dat extra beetje energie waar ik goed gebruik van kan maken in de sportschool.

Lunch 1: dubbel ei.

Na mijn krachttraining eet ik een lunch bestaande uit voldoende eiwitten voor het herstel van mijn spieren. Ik bak twee eitjes met ui en paprika in een pan en eet dit op twee boterhammen. Erna kies ik nog voor twee crackers met kipfiletplakjes en eiersalade.

Lunch 2: boterham met mijn favoriete beleg.

Rond een uurtje of drie krijg ik weer trek en neem ik een boterham met hüttenkäse, honing en walnoten.

Snack: tijd voor cup a soup.

Vier uur, tijd voor een cup a soup en nog een crackertje met hüttenkäse, honing en walnoten omdat dit zo lekker is.

Avondeten: salade Nicoise.

Deze avond at ik bij mijn schoonvader deze heerlijk frisse zelfgemaakte nicoise salade met gekookte aardappel, sperzieboontjes, tonijn, olijven, sardientjes en gekookt ei. YUM!

Snacks: rijstwafels met pindakaas, honing en kaneel!

Het liefste wilde ik deze avond een zak chips opentrekken maar ik weet me in te houden en kies voor een andere optie: drie rijstwafels met pindakaas, honing en kaneel! Dit zijn in ieder geval ‘gezondere’ vetten dan een zak chips, die gelukkig nog onaangeraakt in de kast ligt (te wachten…).

Dag 3: Zondag

Ontbijt 1: pindakaas, banaan en gaan!

Deze ochtend staat er een duurloop van 70 minuten op mijn marathonschema. Ik eet een boterham en rijstwafel met banaan en.. uiteraard weer pindakaas (#verslaafd). Een uurtje nadat ik van dit ontbijt heb genoten, vertrek ik. Ik ren uiteindelijk twaalf kilometers.

Ontbijt 2: kwark met eiwitpoeder, havermout en appel.

Het hardlopen ging goed en ik kies als post-workout maaltijd wederom weer voor een receptje dat uit voldoende eiwitten bestaat. Dit keer een bakje kwark met eiwitpoeder, havermout en appel.

Lunch: brood met hüttenkäse, honing en noten.

Een aantal uren later maak ik twee boterhammen met hüttenkäse, honing, walnoten en wat schijfjes komkommer.

Snacks: rijstwafelfeestje.

Rond een uurtje of vijf krijg ik trek in van alles. Ik koos om deze reden ook voor van alles, namelijk: Nutella met aardbeien, kaas met komkommer, paprika sandwichspread (vond ik minder lekker) en hummus met ei.

Avondeten: een koude pastasalade met roomkaas en avocado.

Een koude pastasalade vind ik altijd zo lekker bij warm weer. Ik maak het vooraf klaar en verdeel het vervolgens in bakjes in de koelkast zodat het lekker koel is wanneer ik het wil eten. In het bakje vind je de volgende ingrediënten: volkoren fusilli pasta, roomkaas, avocado, tomaatjes, komkommer, paprika en ijsbergsla.

Toetje: op zoek naar chocolade!

 

In de avond had ik enorme trek in chocolade maar niet veel in huis dus besloot ik wat crackertjes in de Nutella pot te dippen. YUM!

Dit was eetdagboekje juni 2019. Ik hoop dat je er wat inspiratie uit hebt kunnen halen! Zoals je ziet wissel ik ‘gezondere’ en ‘minder gezonde’ maaltijden met elkaar af. Geef ik soms toe aan een cravings en kies ik een andere keer voor een meer verantwoorde optie want die zak chips loopt niet weg! 😉

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie