3 manieren om het hardlopen dit keer wel vol te houden.

Er zijn tijden dat ik alle motivatie én de tijd heb om hard te lopen. Daarentegen ervaar ik ook periodes dat de motivatie ver te zoeken is. Vaak is dit op momenten dat ik druk ben met werk, het minder fijn hardloopweer is (te warm, te koud of veel regen) waardoor ik gewoon geen zin heb om de deur uit te gaan. Momenteel lukt het me al voor langere tijd om drie keer in de week een rondje te rennen. Hoe ik dit blijf volhouden? In deze blog deel ik graag drie verschillende manieren. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder! 🙂

1. Schrijf je in voor een hardloopwedstrijd!

Voor een 5 of 10 kilometer run, een halve of hele marathon, dat maakt niet uit. Maar schrijf je in voor een hardloopwedstrijd zodat je een stok achter de deur hebt en weet waar je het allemaal voor doet. Ik merk zelf dat ik met een doel voor ogen veel makkelijker de deur uit ga. Op dit moment train ik zoals je waarschijnlijk wel weet voor de marathon in Berlijn eind september 2019. Iedere keer wanneer ik denk ‘ik wil niet’ denk ik aan de uitdaging in Berlijn, daar doe ik het allemaal voor. Daarnaast is het ook gewoon een toffe ervaring om mee te doen aan een hardloopevenement, geloof me. Niet meer twijfelen dus maar gewoon inschrijven! 😉

2. Maak een kleurrijk hardloopschema!

Het is geen adventskalender met chocolaatjes (ik krijg spontaan ideeën voor een volgend hardloopschema, haha) maar het helpt mij om mijn trainingen iedere keer af te strepen. Aan het begin van iedere week vul ik (met potlood zodat ik het nog wel kan aanpassen) in welke workouts ik wil gaan doen. Wanneer ik een training vervolgens voltooid heb, kleur ik het vakje in. Zo kan ik terugkijken op wat ik al gedaan en raak ik gemotiveerd raak om de week erna weer net zo kleurrijk te maken. Zo is roze een hardlooprondje en blauw een andere workout zoals krachttraining, zwemmen of fietsen. Daarnaast heb ik duidelijk met een stift de weken die ik nog te gaan heb opgeschreven. Ook dit zorgt voor motivatie, ik bedoel: ‘hallo, nog maar 13 weken!!!’

3. Blijf jezelf ook belonen!

Je doet goed je best dus dan mag je jezelf ook belonen, vind ik. Na het behalen van de ene hardloopwedstrijd ben ik voor een hele middag op het terras neergeploft (inclusief de borrelhapjes). De andere hardloopwedstrijd heb ik gevierd met een gevuld winkelmandje. HALLO nieuwe sportkleding. Ja, met hardlopen moet je soms streng voor jezelf kunnen zijn maar jezelf belonen mag je zeker niet vergeten!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie