Een week met de Google assistent.

Afgelopen week had ik een fulltime assistent naast me, namelijk: de Google Nest hub! Van Coolblue mocht ik deze gadget uitproberen en ik kan vertellen dat deze slimme speaker je leven een stuk gemakkelijker kan maken. Zo geeft ‘ie binnen no-time antwoord op je vragen, vertelt ‘ie je uitgebreid de weersverwachtingen en geeft ‘ie een overzicht van je geplande afspraken. In deze blog geef ik je mijn eerlijke mening over deze gadget en vertel ik je wat deze Google assistent nog meer allemaal kan! Kijk je mee?

‘Hey Google!’

Zeg ‘Hey Google!‘ en de gadget voelt zich aangesproken, luistert naar jouw vraag en antwoordt zo correct mogelijk in het Nederlands. Behalve dat de Google Nest Hub je mondeling antwoord geeft, verschijnt ook bijbehorende informatie op het display. Zoals hierboven op de foto te zien is.

Hey Google, kun je voor morgenochtend een wekker zetten om 8:00?’ Vroeg ik voordat ik naar bed ging. Ik kreeg het volgende antwoord terug: ‘Een wekker voor morgenochtend om 8:00 uur is ingesteld.’ En ja hoor, de volgende ochtend om precies 8:00 uur werd ik gewekt met een leuk muziekje.  ‘Hey Google, wat voor weer wordt het vandaag?’. Het antwoord volgde weer snel: ‘Overwegend zonnig met een minimum temperatuur van 14 en een maximum temperatuur van 24 graden in Nijmegen‘. Handig dit! Ook kon mijn Google assistent mij vertellen hoeveel minuten het fietsen is naar mijn eerste afspraak, vertelt ‘ie het laatste nieuws en speelt ‘ie een leuk muziekje tijdens mijn ontbijt.

‘Wat de Google Nest Hub nog meer kan’

Behalve deze functies kan de Google Nest Hub ook recepten voor je opzoeken en weergeven op het display, ideaal voor als je na al die keren nog steeds niet precies weet hoe je risotto moet maken (oeps…). Je kunt het recept tijdens het koken gemakkelijk aflezen op het display. Ook kun je er Youtube video’s op afspelen, een timer of reminder zetten voor in de toekomst en is het te gebruiken als afwisselend fotolijstje! Heb je nog andere slimme apparaten in huis zoals Philips Hue lampen, een Nest deurbel of slimme thermostaat? Dan kun je deze ook besturen door middel van de Google Nest hub.

‘Dit vind ik wel jammer’

Een nadeel vind ik dat je de gadget wel echt even moet ontdekken voordat je doorhebt wat je er allemaal mee kunt doen. Er wordt namelijk geen gebruiksaanwijzing bij geleverd  Aan de andere kant heb ik ervaren dat het ook heel grappig kan zijn om te ontdekken wat de Google Nest Hub allemaal kan. Bij sommige antwoorden lagen mijn vriend, huisgenoten en ik helemaal in een deuk. Een ander minpuntje vind ik dat de Google Nest Hub niet verbindt met apps die niet door Google worden ondersteund. Logisch misschien, maar dat vind ik wel jammer. Tot slot valt het mij op dat de Google Nest Hub eigenlijk dus heel slim is maar niet draadloos werkt. Soms een beetje onhandig wanneer je de gadget bijvoorbeeld wilt gebruiken voor tijdens het koken.

Mijn conclusie…

Kortom, ik vind het een toffe gadget die je dagelijkse leven door middel van een aantal slimme functies een stuk makkelijker kan maken. Het is dus even ontdekken wat je allemaal aan de assistent kunt vragen. Maar zoals ik al zei, dat kan wel verschillende lachbuien veroorzaken!

Heb je nog een vraag? Hier vind je meer informatie over de Google Nest Hub! Ook mag je mij altijd een berichtje sturen via mijn Instagram of mij een mailtje sturen naar jipsanders.com@outlook.com

Hopelijk heb ik je een goed beeld gegeven van deze gadget! 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie