Berlijn marathon #3 – de knop gaat nu echt om!

Afgelopen week keek ik naar mijn marathonschema, dat sinds het begin van mijn trainingen op mijn deur hangt. Tot mijn schrik zag ik dat het eerste A3-vel al bijna helemaal ingekleurd is. Oftewel: fase één van mijn trainingen zit er alweer op! Tot nu toe heb ik vooral de focus gelegd op meters maken en het verbeteren van mijn core-stability. Nu is het tijd voor fase twee: de knop gaat echt om! In deze marathonupdate vertel ik wat ik hier precies mee bedoel. Lees je mee? 

Sportief en een feestje op zijn tijd.

Nog ruim tien weken heb ik de tijd om zo fit mogelijk aan de start te staan van de Berlijn Marathon 2019. Aan de ene kant klinkt dit nog ver weg maar als ik denk aan het einddoel van 42.195 kilometers komt het ook wel echt dichtbij. Zoals je misschien weet ben ik altijd al sportief geweest maar houd ik ook van een borrel en feestje op zijn tijd. Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat ik goed in mijn vel zit wanneer ik een voor mij fijne balans hiertussen heb gevonden.

‘Vanaf nu ga ik dit wel anders aanpakken’.

Tijdens de eerste fase van mijn marathontrainingen heb ik wel eens een training verplaatst omdat ik tijdens een avondje stappen iets te diep in het glaasje had gekeken of omdat ik met mijn vriendinnen wel heel lekker op het strandje in de zon lag. Dit vond ik tot nu toe prima maar vanaf nu ga ik dit wel anders aanpakken. Omdat ik echt alles wil kunnen geven tijdens de marathon in Berlijn wil ik me meer gaan focussen op mijn sportieve doel. En ja, dat kan misschien ten koste gaan van een gezellige borrel…

Dit betekent niet dat ik helemaal geen drankjes meer zal drinken en geen gezellige dingen meer met vrienden zal gaan ondernemen maar ik ben wel van plan verstandigere keuzes te maken met betrekking tot mijn marathonproces.  Al met al, heb ik voor mezelf een rijtje gemaakt met de volgende vijf goede voornemens:

1. Ik ga minder alcohol drinken.
Ik kies ervoor om zo nu en dan te blijven genieten van een glaasje wijn maar ik ben wel van plan dit vanaf nu met mate te gaan doen. Ook ik heb gemerkt dat de katers met de leeftijd erger worden en ik vind het zonde als ik straks een of twee dagen niet optimaal kan trainen omdat ik wijntjes wilde drinken… Ik haal dit later wel weer in! 😉

2. Ik blijf zorgen voor voldoende nachtrust.
Over het algemeen slaap ik voldoende maar de komende tien weken wil ik hier nog beter op gaan letten. Aangezien je lichaam ook tijdens het slapen herstelt van trainingen is dat voor mij nu extra belangrijk.

3. Ik blijf braaf mijn fysio oefeningen doen.
Mijn fysio heeft mij een aantal oefeningen aangeraden voor het verbeteren van mijn core-stability. Hier ben ik afgelopen periode al mee aan de slag gegaan maar ik merk dat dit er soms bij inschiet. Ik vind de oefeningen simpelweg niet altijd leuk om te doen. De komende tien weken ben ik van plan deze oefeningen twee tot drie keer in de week te doen. Want de fysio geeft dit advies niet voor niets!

4. Ik eet ‘gezond’ en drink voldoende.
Naast slapen is voldoende eten en drinken een belangrijk onderdeel voor het herstel van je lichaam. Ik zorg dat ik dagelijks voldoende eiwitten, koolhydraten, vetten en andere voedingsstoffen binnenkrijg en eet naar mijn mening ‘gezond’. Daarentegen vergeet ik soms (vaak is dat na een training) om voldoende te drinken. Iets waar ik komende tijd extra op wil gaan letten!

5. Ik geef 100% tijdens mijn trainingen!
Heb ik even geen zin in een training? Ik probeer dan niet te luisteren naar de excuses die ik op dat moment voor mezelf maak (ha-ha) maar te denken aan mijn einddoel zodat ik mij met volle motivatie kan geven tijdens de training!

Heb je nog een vraag voor mij met betrekking tot de marathon? Stuur mij dan gerust een berichtje via mijn Instagram of je kunt ook reageren onder deze blog. 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie