Review: hardloopschoen Adidas Pulseboost HD

Daar stond ik dan, samen met een aantal andere medebloggers en -hardlopers, squattend op de Dam op een drukke zaterdag… Maar dit deed ik niet zomaar. Ik was namelijk uitgenodigd door Adidas om een nieuwe hardloopschoen uit te proberen. Namelijk: de Pulseboost HD! In deze blog vertel ik je hier meer over. Lees je mee?

Lachen en squatten op de Dam…

We mochten de Pulseboost HD testen door middel van een hardloopronde door het centrum Amsterdam. Voordat we daarmee begonnen deden we natuurlijk eerst een goede warming-up! Daar stonden we dan, squattend op de Dam op een drukke zaterdag… We konden er zoals je op de foto ziet wel om lachen. We maakten onze spieren los door middel van nog een aantal andere oefeningen en we waren ready to go!

Welke route we precies liepen? Ik had werkelijk geen idee. Ik was namelijk druk genoeg om niet over stoeprandjes te struikelen, door fietsers te worden aangereden of een willekeurige gracht in te lopen. Natuurlijk wilde ik tussendoor ook nog kletsen met de hardlopers die voor, naast en achter me liepen. Kortom, het was een gezellig maar hectisch hardlooprondje. We liepen uiteindelijk 6 kilometers en eindigden bij de Perry Sport in de Kalverstraat.

Een flexibele schoen voor korte afstanden.

Wat ik direct tijdens het lopen merkte, was de flexibiliteit van de schoen. De Pulseboost HD heeft een verstevigde tussenzool waardoor je meer grip hebt tijdens het lopen. Voor een rondje door een drukke stad is dit dus ideaal. De schoen is dus gemaakt voor korte hardlooprondjes waarbij je flexibel en snel moet kunnen anticiperen op de omgeving. De schoen zit fijn om mijn enkel en loopt lekker ‘licht’. Al met al, ga ik deze schoen zeker vaker gebruiken tijdens mijn korte intervalrondjes! (Voor langere duurlopen gebruik ik liever een schoen met een dikkere zool voor de nodige ondersteuning).

Na het rondje hardlopen moesten we natuurlijk wel nog even een groepsfoto én selfie maken. ‘Say cheese!

Super tof detail!

Tot slot wil ik nog een super tof detail benadrukken! Op de lip van de schoen bevindt zich namelijk een QR-code. Wanneer je deze code met je telefoon scant, ga je direct naar de Spotify lijst van Adidas. Hoe tof is dat?! Daarnaast zijn ook de GPS-coordinaten van New York, Parijs en Berlijn zichtbaar. In deze steden hebben hardlopers geholpen om deze hardloopschoen te ontwikkelen.

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favorites #133 – Jipsanders.com

Geef een reactie