Sportdagboekje juli 2019

Om jullie een kijkje te geven in mijn sportritme heb ik weer een sportdagboekje bijgehouden! De afgelopen week liep ik drie hardlooprondes en stond ik twee keer in de sportschool. Deze workouts (vooral de hardlooptrainingen) zijn intensiever en langer dan normaal om verschillende redenen. Allereerst natuurlijk vanwege mijn geplande marathon eind september en ten tweede omdat ik nu vakantie en dus genoeg tijd heb! Kijk je mee naar mijn workouts van afgelopen week? Let’s go!

Maandag: rustdag

Ik sloot de week hiervoor af met mijn allereerste training op de baan. Samen met mijn hardlooptrainer liep ik heel veel rondjes op verschillende tempo’s. Ik vond dit een toffe training maar de spieren in mijn benen hebben het duidelijk zwaar gehad want mijn bovenbenen en hamstrings voelde ik deze maandag bij iedere beweging. Ik denk dit komt door de 150 meter sprintjes die ik aan het einde van de training gedaan heb. Kortom, het was vandaag voor mij belangrijk om rust te pakken zodat ik komende week weer kan gaan knallen!

Dinsdag: sportschool #1

Mijn eerste workout van de week vond plaats in de sportschool. Omdat ik nog steeds veel spierpijn had, koos ik voor een half uurtje fietsen om mijn benen los te maken en de rest van mijn lichaam goed op te warmen. Na dit halve uurtje deed ik een aantal krachtsoefeningen voor het bovenlichaam. Denk aan pull-ups, military press, push-ups en dumbbell row.

Woensdag: hardlopen #1 (rustig loopje)

Woensdagochtend durfde ik een hardlooprondje weer aan! Ik liep vijftig minuutjes op rustig tempo en sloot af met 5 x 1 minuut voluit sprinten. Na deze kilometers had ik het gevoel dat ik de spierpijn uit mijn benen had gelopen, ik voelde me fit en voldaan!

Donderdag: sportschool #2

Op donderdag dook ik weer de sportschool in. Dit keer deed ik een full body workout met lichte gewichten (ik wilde niet weer zoveel spierpijn hebben). Ik begon met squats en deadlifts en deed daarna een aantal oefeningen voor de core-stability. Denk aan planken en oefeningen met weerstandsbanden.

Vrijdag: hardlopen #2 (interval)

Het rondje op vrijdag was zwaar maar dat had ik grotendeels aan mezelf te danken. De Vierdaagse in Nijmegen vond deze week plaats en ook de bijbehorende feestjes waren erg gezellig… Na weer een korte nacht liep ik een intervalronde van 12 kilometer. Dit vind ik normaal gesproken al zwaar maar nu ging ik helemaal KAPOT! Het was mij duidelijk geworden dat ik de komende dagen mijn slaap moest gaan inhalen.

Zaterdag: rustdag

Dus besloot ik dat zaterdag een rustdag moest worden. En niet zomaar een… Mijn lichaam was zo VERMOEID, OP, LEEG dat ik nauwelijks mijn bed ben uitgekomen. Ik vond het heerlijk!

Zondag: hardlopen #3 (duurloop)

Ik was een beetje bang of ik wel op tijd hersteld was van de biertjes en dansjes van de afgelopen week maar vol goede moed startte ik mijn duurloop op deze zondagochtend. Ik had een mooie route door de natuur in de Ooij in Nijmegen uitgestippeld, een lekkere playlist uitgezocht, twee uur van te voren een flink ontbijt gegeten en besloten dit keer écht op langzaam tempo de duurloop te gaan lopen. Dit pakte goed uit want ik liep een hele fijne 18.5 kilometers! Mijn benen voelden prima en ik had voor mijn gevoel zelfs nog wel even verder kunnen lopen! Oftewel: een hele fijne workout om de week mee af te sluiten!

Al met al, stond ik ruim twee uur in de sportschool en liep ik 42 kilometers in de buitenlucht. Daar ben ik heel tevreden over!

Hoeveel workouts deed jij afgelopen week?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie