Friday favourites #135

Afgelopen week nam ik de rustdag wel heel serieus en kreeg ik goed nieuws vanuit het ziekenhuis. Verder startte ik een marathontraining tijdens de zonsopgang waardoor ik een bijna ‘magisch’ uitzicht had en genoot ik erna met een voldaan gevoel van een ‘gezond’ chocolade ontbijtje op bed. Kijk je mee naar weer een nieuwe friday favourites blog? Let’s go!

Een échte rustdag!

Ik word blij van sporten maar ook zeker van rustdagen. Zaterdag was zo’n dag dat ik even helemaal niks deed. Normaal gesproken vind ik dat best moeilijk en ik heb ook echt wel wat dingetjes in huis gedaan maar over het algemeen bestond mijn dag uit Netflix, Youtube en een spannend boek. Met ontbijt op bed, lunch op bed en diner op bed. Kortom, een echte ‘chillzaterdag’ die ik echt even nodig had om op te laden!

Een ‘makkelijke’ duurloop.

Vanaf nu zullen de kilometers tijdens de trainingen echt gaan toenemen. Zo stond er vandaag een ronde van 1 uur en 50 minuten op de planning. Ook al scheen het zonnetje, het was niet té warm en dus een heerlijk hardloopweertje. Ik liep door een mooi en groen natuurgebied en kwam veel vrolijke wandelaars en fietsers tegen die op pad waren. De chille zaterdag had me blijkbaar goed gedaan want ik vond een fijn rustig tempo en liep lekker. Dit was een fijne training!

Goed nieuws van het ziekenhuis!

Omdat ik al een tijdje een verdikking onder mijn voet heb zitten (die maar niet weg wil gaan) adviseerde zowel de huisarts als mijn sportarts een echo en MRI-scan van mijn voet te laten maken. Op maandag had ik een afspraak in het ziekenhuis voor de uitslagen van deze onderzoeken. Gelukkig kreeg ik goed nieuws! Want er was niets ernstigs te zien met mijn pees(plaat) en/of bot. Dit zorgt ervoor dat ik steeds meer durf te denken aan de marathon in Berlijn! Let’s do this!

Hardlopen met een bijna ‘magisch’ uitzicht!

Ja ik zag het goed, de weersverwachting gaf wel 38 graden (!?) aan. Daarnaast zag ik op mijn marathonschema dat er ook op deze warme dagen getraind moest worden. Ik besloot eens ‘gek’ te doen en om 6:00 uur in de ochtend te gaan hardlopen. Het was even lastig om uit mijn bed te komen maar het uitzicht wat ik vervolgens tijdens mijn hardloopronde had was bijna ‘magisch’ en maakte het he vroege opstaan helemaal waard. Uiteindelijk was ik helemaal happy want overdag een ronde lopen was waarschijnlijk nog ‘gekker’ geweest. Jeetje wat was het warm!

Een verdiend chocolade ontbijtje op bed!

Ik was trots op mezelf dat ik zo vroeg de deur uit was gegaan voor een hardlooprondje. Het was me gelukt om de hitte voor te zijn en daar was ik heel erg blij mee! Om deze reden vond ik dat ik wel een verwen ontbijtje op bed verdiend had. Ik maakte een havermoutje met onder andere chocolade en at dit na een frisse douche op in bed samen met Netflix!

Verkoeling zoeken op het Waalstrandje.

Op donderdag was de hittegolf nog niet voorbij. Ik ontweek ook deze hele middag de zon maar in de avond was het heerlijk om op het strandje uit te waaien! Met een lekkere pastasalade, een spannend boek en goed gezelschap lagen we een aantal uurtjes lekker op ons handdoekje.

Het was een sportieve week met ook een heleboel chill momentjes, perfect als je het mij vraagt!

Wat was jouw favoriete momentje van afgelopen week? Laat het me weten in een reactie! 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie