Review: Apple AirPods

Sinds kort loop ik mijn marathontrainingen met AirPods in mijn oren. Je kent ze vast wel, die witte stokjes waar muziek uit komt. Na lang twijfelen heb ik ze toch aangeschaft en de afgelopen twee maanden heb ik ze goed kunnen testen. In dit blogje geef ik mijn plus- en minpunten. Ben je benieuwd naar mijn eerlijke mening? Lees dan snel verder! 🙂

Algemene informatie product

 • De AirPods gaan automatisch aan zodra je ze uit de oplaadcase haalt.
 • De AirPods verbinden direct met je Apple apparaten (via bluetooth).
 • Afspeeltijd AirPods zonder opladen: 5 uur.
 • Afspeeltijd AirPods met oplaadcase: 24 uur.
 • In 15 minuten opgeladen voor 3 uur luisteren.
 • Te besturen via Siri (volume regelen of nummer aanvragen).
 • Prijs: 179,95 euro.

Mijn pluspunten

Hieronder vind je een rijtje met dingen die ik top vind aan de AirPods van Apple:

– Snelle koppeling met mijn Apple apparaten.
Wanneer ik de AirPods uit de oplaadcase haal, verbinden ze automatisch met mijn iPhone of Macbook. De koppeling gaat iedere keer snel en moeiteloos, wat ik heel fijn vind omdat ik de AirPods dagelijks gebruik en geen zin heb om iedere keer bezig te zijn met het verbinden van de apparaten.

– Lange batterijduur
Ik heb de afgelopen twee maanden nog nooit het probleem gehad dat de batterij van de AirPods leeg was. Dit komt doordat ze automatisch worden opgeladen in de oplaadcase en zonder opladen wel vijf uur meegaan. Af en toe de oplaadcase in de oplader doen is dus voldoende. Dit vind ik een groot pluspunt aangezien ik niet de hele tijd in de weer wil zijn met opladen.

– Goede geluidskwaliteit!
Ik ben heel tevreden over de kwaliteit van het geluid dat uit de AirPods komt. Ik gebruik ze vooral tijdens het sporten (hardlopen en fitness) en merk dat er helder geluid en een goede beat uitkomt zonder gekraak of dergelijke.

– Handig in gebruik
Wanneer je met je vinger op een oortje tikt, gaat ‘ie naar een volgend nummer. Heel handig voor tijdens het hardlopen wanneer je geen energie meer hebt om je telefoon uit je zak te pakken en de muziek handmatig te veranderen. Daarnaast pauzeert de muziek wanneer je een AirPod uit je oor haalt. Deze functies zorgen ervoor dat de gadget heel handig in gebruik is.

– Ze blijven perfect zitten!
Vooraf was ik een beetje sceptisch over de AirPods omdat ik me nauwelijks kon voorstellen dat deze echt goed in je oren blijven zitten, vooral tijdens het sporten. Tot mijn grote tevredenheid kan ik zeggen dat ik dit een van de grootste pluspunten vind: ze blijven perfect zitten! Ik heb nog nooit gehad dat ze tijdens het gebruik uit mijn oren zijn gevallen. Top dus!

Mijn minpunten

De volgende dingen vind ik minder fijn aan de AirPods van Apple:

– Ze zijn poepieduur.
Ja je leest het goed, de AirPods van Apple zijn 179,95 euro!!! Vanwege deze prijs heb ik even getwijfeld ze aan te schaffen maar omdat ik nu vanwege de marathon zoveel aan het trainen ben leek het me uiteindelijk wel waard. (En ja ik ben er dus heel blij mee!)

– Witte stokjes…
De gadget op zich vind ik een prachtding, laat dat duidelijk zijn. Maar wanneer je ze in je oor in doet, ziet het er naar mijn mening uit alsof iemand de draadjes eraf heeft geknipt… Alsof je met witte stokjes in je oren rondloopt.

– Niet waterbestendig.
Een nadeel is dat de oortjes niet waterdicht zijn. Voor mij is dit een minpunt omdat ik ze vaak gebruik tijdens mijn hardlooprondes. Regent het buiten? Dan moet ik dus toch uitwijken voor een paar oortjes die wel tegen vocht kunnen.

Mijn conclusie

Ik gebruik de AirPods nu twee maanden lang iedere dag en ik wil eigenlijk niet meer zonder. Vooral het feit dat de AirPods perfect in mijn oren blijven zitten tijdens het sporten en de lange batterijduur maken mij dat ik deze gadget heel fijn vind. Kortom, poepieduur maar wel een topding!

Meer informatie over de AirPods kun je hier op de site van Apple vinden.

Heb je nog andere vragen over deze gadget? Dan mag je mij altijd een mailtje sturen (@jipsanders.com@outlook.com) of mij een berichtje sturen via mijn Instagram! ?

Liefs,
Jip

* Dit artikel is niet gesponsord en ook de gadget heb ik zelf aangeschaft.

There are 5 comments for this article
 1. Jacco 29 juli 2019 23:30

  Liep ook met AirPods. Totdat ik aftershokz tegenkwam. Da’s een stuk fijner en veiliger met lopen :).

 2. Marije 30 juli 2019 14:16

  Ik loop/sport met oordopjes Rolfstone, zitten enorm stevig en zijn zweet- en regenbestendig. Ook een stukkie goedkoper ;-). Mocht je de Apple oordopjes zat zijn, zou ik die aanraden!

  • Jip Sanders 30 juli 2019 14:46

   De Rolfstone oordopjes heb ik ook getest en een review over geschreven. Inderdaad ook een fijne optie! 🙂

 3. Pingback: JIPS weekdagboek #136 – Jipsanders.com
 4. Pingback: 8x mijn favoriete hardloopaccessoires! – Jipsanders.com

Geef een reactie