JIPS weekdagboek #136

Ik zal voortaan niet meer een ‘Friday favourites’ blog op de vrijdag online zetten maar ‘JIPS weekdagboek’ op de zondag. Hetzelfde concept maar nét in een ander jasje. Waarom? Omdat ik voortaan op de woensdag, donderdag en vrijdag ga werken in het onderwijs en ik dan waarschijnlijk geen zin heb om op mijn vrijdagavond nog een blog te gaan schrijven. Ten tweede kan ik op deze manier leuker mijn avonturen in het weekend mee nemen in het weekoverzicht!

Deze keer kijk ik terug op een week met wel 6(!) trainingen, super lieve reacties op de plaatsing van mijn allereerste video en mijn favoriete hardloopgadget. Kijk je mee?

Favo hardloopgadget: de AirPods!

Na lang twijfelen kocht ik een tijdje geleden dan toch deze poepiedure gadget van Apple: de AirPods. Nu ik ze een aantal weken gebruik kan ik zeggen dat dit een van mijn beste aankopen ooit is geweest! Ik gebruik ze vooral tijdens het hardlopen en voel me een stuk vrijer en beweeglijker zonder die bungelende draadjes waar ik iedere keer achter bleef haken. Het kostte me een rib uit mijn lijf maar dan heb je dus ook wat. Twijfel je om de AirPods aan te schaffen of ben je gewoon benieuwd naar mijn plus- en minpunten van deze gadget? Lees dan hier mijn uitgebreide review van de AirPods van Apple!

Favo vegan tussendoortje: brownies!

Als je mij langer volgt dan zie je ze vast vaker voorbijkomen: receptjes van mijn bananenbrood en mijn favoriete zwarte bonen brownie. Dit zijn toch wel echt mijn favoriete ‘verantwoorde’ tussendoortjes op dit moment. Eens in de zoveel tijd maak ik een voorraadje, de plakjes bewaar ik in de vriezer zodat ik voor een aantal weken op ieder moment kan grijpen naar deze voedzame snacks. Afgelopen week at ik (voor dit nieuwe eetdagboekje) drie dagen geheel vegan en het leek mij een toffe uitdaging om ook een vegan variant van een van mijn favoriete tussendoortjes te maken. Zodoende dook ik de keuken in en een tijdje later piepte de oven, het baksel was klaar, proeven maar! Ik maakte een vegan brownie volgens dit recept van Lisa Goes Vegan dat bestaat uit onder andere de volgende ingrediënten: appelmoes, dadels, cashewnoten en cacaopoeder. Ik kan je vertellen: dit was lekker en ga ik dus zeker vaker maken!

Supertoffe reacties op mijn eerste vlog!


Stiekem vond ik het best wel spannend om een eerste video online te zetten. Waarom? Omdat het toch anders is dan een foto en/of stukje tekst. Mezelf terugzien vind ik dan ook nog steeds een beetje ongemakkelijk maar tegelijk vind ik het een enorm leuke manier om content te delen. Het is namelijk makkelijker om bepaalde dingen uit te leggen en ik kan jullie beter een kijkje geven hoe ik alles doe omtrent mijn marathontrainingen etc. Ik heb dan ook besloten de komende weken tot aan mijn marathon in Berlijn (dat eind september 2019 is) iedere week een filmpje online te zetten. Heb je mijn eerste video gemist? Als je op de volgende link klikt, kun je ‘m terugkijken: ‘HARDLOPEN OM 6:00 UUR ‘S OCHTENDS – Trainingsdagboek Berlijn #1‘.

Een volle trainingsweek!


Afgelopen week trainde ik wel 6 (!) keer. Ik heb alle trainingen eigenlijk in de ochtend kunnen doen omdat ik nog steeds vakantie heb en dus mijn eigen tijd kan inplannen. Mijn ochtendroutine zag er afgelopen week dan ook als volgt uit: rond half 8/8 uur werd ik wakker (hallo ritme), ik ontbeet op mijn gemak en nam vervolgens de tijd om mijn eten te laten zakken. Rond 10:00 uur ging ik de deur uit voor een hardloopronde of een workout in de sportschool. Na het trainen kwam ik thuis, genoot ik van een frisse douche en een uitgebreide lunch. De rest van de dag kon ik heerlijk luieren en tegelijk bijkomen van de training… Ik moet zeggen dat ik trainen voor een marathon op deze manier best wel leuk vind! 😉 Over anderhalve week is mijn vakantie voorbij en zal ik mijn trainingen gaan combineren met mijn werk, ik ben heel benieuwd hoe dat mij zal afgaan!

Wat was jouw favoriete momentje van afgelopen week? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie