Zo maak én bewerk ik mijn (Instagram)foto’s!

Met welke apps bewerk je jouw foto’s?’, ‘Doe je aan fotoshoppen?’ en ‘Welke onderdelen van een foto pas je meestal aan?’ Ik krijg regelmatig vragen over hoe ik mijn Instagramfoto’s bewerk. Om deze reden lijkt het mij leuk om door middel van een blogje antwoord te geven op alle vragen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Zo maak ik mijn (Instagram)foto’s.

Ik maak mijn foto’s bijna altijd met mijn iPhone X omdat ik de camera in deze telefoon top vind. De foto’s zijn scherp en ik kan kiezen voor opties zoals een burst of portretfunctie. Kortom, alles wat ik nodig heb voor een leuke, kleurrijke instagramfeed!

Foto’s van eten zoals mijn ontbijtjes maak ik zo nu en dan nog wel met mijn spiegelreflexcamera (ik heb een Nikon camera die volgens mij zo oud is dat ‘ie niet eens meer in de winkels ligt… ha-ha). Omdat ik het soms gewoon heel leuk vind om met zo’n grote camera te spelen. Daarnaast merk ik dat ik receptjes met deze camera toch nog net iets mooier kan vastleggen (qua licht en kleur).

Mijn mening over het bewerken van foto’s.

Foto’s bewerken vind ik tot op zekere hoogte erg tof! Zo vind ik het misschien wel het leukste onderdeel van alles. Aan de andere kant zie en lees ik wel eens dat mensen foto’s bewerken met apps als Facetune of Photoshop. Ook erg leuk om te doen (denk ik want ik kan het zelf niet) en je kunt er erg creatief mee zijn maar naar mijn mening kun je de foto ook wel erg laten afwijken van de werkelijkheid, iets wat ik toch wel belangrijk vind om te laten zien op Instagram. Om deze reden kies ik ervoor om wel te spelen met bijvoorbeeld de helderheid, het contrast en de verzadiging van een foto maar niets te wijzingen qua vormgeving van de foto zelf. Denk aan het strakker maken van een kaaklijn of het verdikken van lippen. Ieder zijn ding natuurlijk maar ik vind dat simpelweg niet bij mij en mijn stijl passen.

Zo bewerk ik mijn foto’s.

Nadat ik een foto heb gemaakt en uitgekozen, open ik het bestand in de app VSCO. Je kunt deze app gratis gebruiken maar voor ongeveer 20 euro per jaar heb je toegang tot alle filters en functies. Ik heb de volgende filters opgeslagen als ‘favorieten’ en kies op basis van de foto welke het beste bij het plaatje past: AV4, F1, E6, O5, O4, F2 en A9.

Vervolgens sla ik de foto op en open ik deze weer in de app ‘Snapseed‘. Via deze app wijzig ik dingen als: helderheid en contrast. Daarnaast vind ik ‘penseel‘ een toffe functie die via Snapseed beschikbaar is. Hiermee kun je gericht een onderdeel van de foto lichter, donkerder of kleurrijker maken zonder dit bij de hele foto toe te passen. Ik houd van een kleurrijke feed dus 9 van de 10 keer maak ik gebruik van deze functie.

Wanneer ik de foto in Snapseed heb bewerkt zoals ik dat mooi vind, sla ik ‘m op en open ik ‘m via Instagram. Eigenlijk gebruik ik Instagram nauwelijks voor het bewerken van de foto’s. Vaak verhoog ik wel nog een beetje de ‘structuur‘ van de foto omdat ik dat mooi vind. Nog een leuk tekstje verzinnen en de foto kan online! That’s it!

Heb je nu nog een vraag met betrekking tot het bewerken van foto’s? Deze mag je mij natuurlijk altijd stellen! Stuur mij een DM via mijn Instagram @jipsanders of een mailtje naar jipsanders.com@outlook.com en ik zal zo snel mogelijk proberen te antwoorden. 🙂

Op welke manier bewerk jij jouw foto’s?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie