Zo verzorg, stijl en krul ik mijn haren

Een staart tot aan mijn kont, een bob met een pony, vlechten, knotten boven op mijn kop… ik heb gedurende mijn jeugd allerlei kapsels gehad (thanks mam…). Ik heb vrij dik en stug haar en terwijl mensen vaak meer volume in hun haar willen creëren probeer ik mijn haardos vaak juist in toom te houden. In dit blogje vertel ik hoe ik mijn haar verzorg, stijl en krul. Ook in combinatie met het sporten. Lees je mee?

Zoals ik al aangaf heb ik dik en stug haar en moet ik het in tegenstelling tot veel anderen juist niet op de kop föhnen voor extra volume. Tenzij ik een pluizig afro kapsel wil creëren… Heb jij een ander soort haar/kapsel? Dan zijn mijn onderstaande tips en tricks misschien niet helemaal werkend voor jou. Ik zou vooral logisch blijven nadenken wat voor jouw haardos waarschijnlijk het beste werkt! 😉

Hoe vaak was jij je haar? 

ROndanks dat ik vijf keer in de week probeer te sporten, was ik mijn haar slechts 2 tot 3 keer per week. Ik probeer het zo min mogelijk te wassen omdat ik merk dat mijn haar snel droger en pluiziger wordt wanneer ik dit vaker doe. Maar als ik een keer extra ga zwemmen of ik buiten helemaal natregen ontkom ik hier natuurlijk niet aan.

Welke verzorgingsproducten gebruik jij voor je haren?

Ik gebruik eigenlijk al jaren dezelfde producten voor de verzorging van mijn haren. Zo was ik mijn haren altijd met shampoo en conditioner van ‘Schwarzkopf Gliss Kur’. Mijn haar wordt hier zacht van en ik vind het lekker ruiken. Één keer in de week was ik mijn haren met de volgende zilvershampoo: ‘Fudge Clean Blonde Violet Shampoo‘. Dit werkt voor mij echt super goed. Deze shampoo zorgt ervoor dat de gele gloed in mijn haar verdwijnt en er een assige kleurtoon zichtbaar wordt. Let op dat je deze shampoo wel goed uitspoelt! Tenzij het de bedoeling is dat je paars haar krijgt… 😉

Na het douchen spray ik met de heat protection spray van SYOSS omdat ik mijn haren vaak style met een stijltang (zie de volgende vraag voor hoe precies). Tot slot gebruik ik droogshampoo op momenten dat ik mijn haar eigenlijk nog niet wil wassen maar het voor mijn gevoel wel al nodig is. Ik gebruik niet echt een droogshampoo van een specifiek merk maar wissel hierin.

Hoe style je je haren?

Ik probeer mijn haar zo min mogelijk te föhnen aangezien ik er dan als een soort poedel uit kom te zien…. Wel style ik mijn haren regelmatig met een stijltang. Ik maak hiermee een soort slag en doordat mijn haar vrij dik en stug is, blijft dit voor 2 tot 3 dagen zitten. Ik doe dit al jaren op dezelfde manier en heb eigenlijk ook geen idee hoe ik dit mezelf heb aangeleerd maar ik zal het proberen uit te leggen: 1. Ik doe de bovenste helft van mijn haren in een knot op mijn kop en begin dus met de onderste helft. 2.  Ik pak steeds een pluk en zet de tang dicht tegen mijn haaraanzet. 3. Vervolgens maak ik een rechte beweging (stijlen), halverwege de pluk maar ik een draai met de tang waardoor een krul ontstaat. 4. Wanneer ik de onderste helft van mijn haren heb gedaan, haal ik de knot los en herhaal ik bovenstaande stappen met de overige plukken. 5. Tot slot haal ik de krullen met mijn handen een beetje uit elkaar zodat er een soort slag ontstaat.

Ik hoop dat ik door middel van dit blogje de meest gestelde vragen met betrekking tot mijn haar heb beantwoord. Is er nog iets anders wat je over dit onderwerp zou willen weten? Dan mag je mij natuurlijk altijd een berichtje sturen! Via mijn Instagram @jipsanders of mijn mail: jipsanders.com@outlook.com.

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie