Een kijkje in mijn koelkast en keukenkastjes.

Ik ben net terug van mijn boodschappen en heb mijn voorraden weer goed aangevuld. Dit lijkt me een goed moment om jullie eens een kijkje te geven in mijn koelkast, keukenkastjes en vriezer. Let’s go!

Een kijkje in mijn koelkast

Mijn koelkast deel ik met drie andere huisgenoten, we hebben ieder een eigen plank dus dat is lekker overzichtelijk. Op mijn plankje zijn vaak een aantal bakjes magere kwark te vinden. Dit eet ik vaak in combinatie met appels en/of blauwe bessen als ontbijt of als snack voor het slapengaan. Daarnaast heb ik vaak hüttenkäse, vegetarische filet, geitenkaas en/of hummus in mijn koelkast liggen aangezien ik dit lekker beleg vind voor op de boterham. Ook eieren vind ik fijn om in huis te hebben om zo nu en dan een gekookt of gebakken eitje te maken.

Ik probeer veel te variëren met verschillende groenten. Zo vind ik paprika’s heel lekker maar ook tomaten, komkommer, champignons, courgette, wortels, ui en ga zo maar door. Ik zorg er eigenlijk altijd voor dat ik wel wat groenten in mijn koelkast heb liggen zodat ik dit kan toevoegen aan mijn maaltijden. Denk aan pasta’s, wraps of salades.

Ik drink veel water en thee maar zo af en toe vind ik het wel lekker om af te kunnen wisselen met iets zoets. Op dit moment ben ik fan van de siroop van Karvan Cévitam 0% toegevoegde suikers in de smaak aardbeien. Daarnaast heb ik ook altijd een pak ongezoete amandelmelk in de deur van mijn koelkast staan. Hiermee maak ik zo nu en dan een havermoutje voor in de ochtend. Dit kan ook met gewone melk, maar deze amandelmelk vind ik nét wat lekkerder en is plantaardig. Verder heb ik allerlei sausjes in mijn koelkast staan. Mijn favorieten zijn: magere yoghurt saus, Mosterd-Dille saus, ‘Mayo-Nice’ van The Leanshop, knoflooksaus en sweet chili saus. Ook appelmoes vind ik er lekker voor naast mijn maaltijden!

Een kijkje in mijn keukenkastje

Behalve appels en blauwe bessen eet ik ook dagelijks bananen. Daarnaast gebruik ik havermout, gepofte speltmuesli, rozijnen, cashewnoten en/of walnoten als toppings voor over mijn kwark. Bovendien vind ik het lekker om af te kunnen wisselen tussen Wasa volkoren crackers, rijstwafels en cracottes. Waar ik graag een laagje  pindakaas, appelstroop of pure hagelslag overheen smeer/strooi.

Ik heb eigenlijk altijd wel een voorraad van verschillende pasta’s, risotto en couscous in huis aangezien dat vaak een basis vormt van mijn maaltijden. Ook kruiden zoals peper, zout, paprikapoeder, kaneel en Italiaanse kruiden staan standaard in mijn keukenkastje. Ik gebruik de laatste tijd edelgistvlokken als (vegan) vervanger van kaas over bijvoorbeeld mijn pastagerechten. Helemaal bovenin mijn keukenkastje heb ik een aantal ingrediënten liggen die ik regelmatig gebruik om mee te bakken, zoals: (spelt)meel, bak- en cacaopoeder, dadels en kokosolie.

Vriezer

Dan heb ik ook nog een aantal ingrediënten eigenlijk altijd in mijn vriezer liggen. Allereerst ben ik een liefhebber van brood. Ik haal altijd Waldkorn volkoren bij de Albert Heijn en voor het hardlopen eet ik wit brood. Ook heb ik standaard een aantal plakjes zelfgebakken bananenbrood in mijn vriezer liggen. Dit vind ik lekker als tussendoortje en maak ik daarom regelmatig. Tot slot heb ik vaak een aantal vegetarische producten van Vivera in mijn vriezer liggen. Denk aan plantaardige kipstukjes, kruimgehakt, groenteburgers of falafel. Deze producten zijn bij de Coop regelmatig 3 halen 2 betalen en vind ik fijn om als voorraad te hebben.

Zoals je ziet heb ik veel verschillende en gezonde producten in huis. Chips en chocolade eet ik ook regelmatig maar haal ik pas in huis wanneer ik dit wil eten. Zo voorkom ik dat ik ga snaaien omdat ik het nog ergens in mijn kastje terugvind… Misschien is het je ook wel opgevallen dat ik nauwelijks vlees in huis heb. Ik eet thuis eigenlijk zo goed als vegetarisch maar wanneer ik met mijn huisgenoten, (schoon)ouders, andere familie of vrienden eet dan wil ik daar niet moeilijk over doen. Ik vind dit een fijne balans en voel me hier goed bij.

Dit is natuurlijk niet iedere week precies mijn voorraad maar zijn over het algemeen wel producten die ik standaard in huis heb. Ik hoop dat je door dit kijkje in mijn koelkast, keukenkastje en vriezer wat inspiratie hebt kunnen opdoen.

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: JIPS weekdagboek #139 – Jipsanders.com

Geef een reactie