JIPS weekdagboek #139

Een gevulde koelkast, een nieuwe handige gadget, een verdiend weekendgevoel en een goede beslissing… Kijk je mee naar mijn favoriete momentjes van afgelopen week?

Favo feeling: een gevulde koelkast!

Ik kan echt blij worden van een gevulde koelkast (en ook echt chagrijnig zijn als ik niks in huis heb…) Ik vind het fijn om op het moment zelf te kunnen kiezen in wat voor maaltijd ik zin heb. Van heel veel fruit tot verschillende groenten en van crackers tot brood en beleg hiervoor. Ik ben benieuwd, zijn er meer mensen die echt gelukkig kunnen worden van een voorraad aan eten? Pssst! In deze blog geef ik jullie een kijkje in mijn koelkast en keukenkastjes!

Favo nieuwe gadget: LUMES-bril

Tegenwoordig maakt denk ik vrijwel iedereen dagelijks gebruik van een computer en telefoon. Ook ik zit vaak voor langere tijd achter mijn laptop om blogs uit te werken, mailtjes te sturen en zo nu en dan online te shoppen en Netflix te kijken… 😉 Een tijdje geleden kreeg ik een LUMES-bril opgestuurd (zie foto). Deze transparante bril filtert het blauwe licht van digitale apparaten zoals van je laptop of je telefoon. Hierdoor voorkom je dat je hoofdpijn krijgt, vermoeid raakt en/of moeilijk in slaap kunt komen omdat je te lang naar een scherm hebt gestaard. Nu kan ik dus voor het slapen gaan nog wat op mijn telefoon doen zonder dat ik last heb van het blauwe licht van het scherm. Dankjewel LUMES voor deze toffe gadget. Voor als je benieuwd bent: hier vind je meer informatie ontvangen over de LUMES-bril.

Een verdiend weekend gevoel!

Photo by Nicole Honeywill on Unsplash

Ik heb deze week ervaren dat een weekend nóg fijner is wanneer je werkt. Toen ik nog student was kon ik gemakkelijker kiezen voor ochtendje uitslapen doordeweeks of een keertje op stap gaan op een donderdagavond… Hierdoor moest ik wel eens studeren op een zaterdagmiddag. Kortom, de scheidingslijn tussen weekend en studeren/werken was niet zo duidelijk. Nu werk ik doordeweeks waardoor ik op zaterdag en zondag veel meer een weekendgevoel ervaar en dat bevalt tot nu toe goed!

Favo beslissing: mijn hardloopronde verplaatsen

Eigenlijk stond er vrijdagmiddag na mijn werkdag tot 17:00 nog een intervaltraining gepland. Op zich had ik hier nog wel zin in (lees: ik had vooral de behoefte om even mijn hoofd leeg te maken). Maar toen de middag naderde merkte ik dat het wel echt warm was. Eenmaal thuis voelde ik ook mijn vermoeidheid en ontstond het dilemma: ‘nu rennen met 28 graden en vermoeidheid óf vanavond vroeg naar bed en dan op zaterdagochtend voor de hitte de ronde rennen’. Ik koos voor het tweede en hoewel dit voelde als uitstellen en falen, denk ik wel dat dit een goede beslissing is geweest. Ik heb een heerlijke intervalronde gerend waarbij ik écht tot het uiterste kon gaan. Mijn moraal van het verhaal: ‘soms kan een stapje terug juist beter zijn‘!

Mooi weer in zicht!

YES! De zomer blijkt nog niet helemaal voorbij te zijn. Ik durfde het bijna niet meer te hopen maar ben heel blij dat we nog een paar dagen de warme zon te zien krijgen voordat het weer om 17:00 uur donker gaat zijn.

Fijne nieuwe week!

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie