6x mijn favoriete hardlooprondes in Nijmegen!

Wanneer je in het centrum van een stad woont, moet je soms creatief zijn om een stukje rustig kunnen hardlopen zonder iedere keer te moeten stoppen voor het verkeer. Ik woon ondertussen alweer een aantal jaren in Nijmegen en heb hier heel wat rondjes gelopen. Mijn 6 favoriete routes vind je in deze blog! Ben je op zoek naar een leuk rondje in de regio Nijmegen? Lees dan snel verder! 🙂

1. Duik de Ooijpolder in!

De Ooijpolder is denk ik toch echt mijn favoriete hardloopomgeving. Een mooie natuur, weinig verkeer maar niet té afgelegen. Ik vind het heerlijk om hier op een zonnige dag een mooie ronde te maken. Een ander voordeel van deze route is dat je nog tijdens het hardlopen kunt beslissen welke afstand je uiteindelijk wilt rennen. Ik neem vaak de eerste afslag naar rechts zodra ik de Ooijpolder in ren. Dan kan ik vervolgens kiezen tussen de volgende mogelijkheden: de eerste afslag links is vanaf het centrum ongeveer 5-7 km, de tweede afslag links (zoals de route van de link) is ongeveer 10 kilometer en wil ik écht voor een langere ronde gaan dan neem ik weer een afslag later. Klik hier om naar de hardlooproute(s) in de Ooijpoler te gaan!

2. Bruggenronde

Ook met deze route kun je gemakkelijk de afstand van je hardlooprondjes afwisselen. Kies je voor de ene brug héén en de andere brug terug? Dan ben je vanaf het centrum ongeveer 5 kilometer onderweg. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een brug verder te pakken waardoor je je rondje uitbreidt. Deze route is altijd heerlijk uitwaaien én je hebt een prachtig uitzicht over Nijmegen. Is het mooi weer? Dan heb ik soms écht het gevoel dat ik over een buitenlandse boulevard ren in plaats van de Waalkade! 😉 Klik op deze  link om de route over de bruggen te bekijken!

3. Route Zevenheuvelenloop

Velen zullen deze ronde wel (her)kennen, het is namelijk de route van de Zevenheuvelenloop van ongeveer 16 kilometer. Maar waarom zou je deze route niet ook een keertje zelf gaan rennen? Ik geef toe dat het soms pittig is om al die heuvels op en af te rennen maar eenmaal onderweg is de omgeving prachtig! Klik hier om naar de route van de Zevenheuvelenloop te gaan.

4. Richting Lent

Deze ronde heb ik laatst spontaan ontdekt toen ik tijdens mijn geplande ‘bruggenronde’ besloot eens rechtdoor te lopen in plaats van de afslag te nemen. Ik liep om de Lentse plas heen en kwam uiteindelijk weer uit bij de Waalbrug. Ook bij deze route ren je niet te afgelegen (vind ik zelf altijd wel prettig) en heb je een mooie natuurlijk omgeving. Zie hier de route richting Lent.

5. Rondje Heumensoord

Soms vind ik het fijn om mijn verstand op nul te zetten en lekker rechtdoor te rennen. Zo loop ik wel eens helemaal de Sint-Anna af van Nijmegen Centrum tot aan Malden. Je komt dan onderweg wel een aantal stoplichten tegen maar mijn tip is dan om via een parallelweg te lopen waar je tussendoor kunt oversteken. Hierdoor voorkom je dat je tijdens je rondje iedere keer moet stoppen voor een rood stoplicht. Wanneer ik eenmaal in Malden ben, loop ik via de bossen in Heumensoord terug. Deze route is voor mij een fijne combinatie tussen zoals ik al zei ‘even lekker rechtdoor rennen’ en een mooie bosrijke omgeving. En zoals je op deze foto ziet, maakte ik tijdens deze ronde ook een nieuwe vriend! 😉 Klik hier om naar de hardlooproute richting Heumensoord/Malden te gaan.

6. Van Arnhem naar Nijmegen!

Deze route is niet in te korten en dus alleen geschikt voor wanneer je een lange duurloop wilt gaan rennen. Pak de trein vanaf station Nijmegen naar station Arnhem en ren door de mooie natuur in (bijna) één rechte weg terug! Via deze link kun je de route van Arnhem richting Nijmegen bekijken!

Ken jij nog een andere route in de buurt van Nijmegen? Ik hoor het graag!
Pssst! Als je benieuwd ben naar andere hardlooprondes die ik zo nu en dan ren, kun je mij altijd volgen op Strava! (Jip Sanders)

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Pingback: 10x Dit heb ik geleerd van het rennen van een marathon. – Jipsanders.com
  2. Marlies 7 december 2019 16:31

    Wat leuk om jouw routes te zien. ik woon in Nijmegen Oost en ben me aan het voorbereiden op een halve marathon. Leuk idee om eens vanuit Arnhem te gaan rennen! Ik loop zelf graga de routes in Heumensoord, die zijn uitgezet door de Stichting Zevenheuvelenloop en “slalommen” over de verschillende bruggen vond ik ook altijd leuk. Dat voelt heel grootsteeds 🙂

Geef een reactie