JIPS weekdagboek #140

Mijn favoriete momentjes van afgelopen week hebben te maken met: een avondje bewust genieten, een hardloopronde die bijna vanzelf leek te gaan, een uitgebreid 21 diner, lieve berichtjes van jullie en mijn favoriete granola recept! Kijk je mee?

Een avondje bewust genieten

De afgelopen dagen was ik druk, met het bloggen, sporten, de opstart met mijn nieuwe baan en sociale dingen. Dit vind ik allemaal heel leuk maar alles bij elkaar is voor mij soms iets te veel. Afgelopen week plande ik bewust een avondje chillen in. Oftewel: ik kookte de dag ervoor extra veel zodat ik deze avond niet in de keuken hoefde te staan, ik trok mijn meest comfy chill outfit aan en genoot van een avondje filmpjes kijken. Door dit bewust in te plannen heb ik de dag erna weer genoeg energie om alles naast elkaar te combineren.

Een 13 km ronde die vanzelf leek te gaan

Ik startte de week met een lange duurloop. Al na de eerste kilometers kreeg ik het zwaar en werd het afzien. Ik had zware benen, het was warm en kon geen fijn loopritme vinden. Gisteren liep ik weer een ronde en in tegenstelling tot de training van maandag leek deze ronde vanzelf te gaan… Zo zie je maar weer: focus niet te veel op een ‘slechte’ training maar kijk vooruit want: nieuwe ronden nieuwe kansen! 😉

21 diner van huisgenootje!

Op zaterdag mocht ik aansluiten aan een mooi gedekte tafel en stond een uitgebreid menu op mij te wachten. Van een mozzarella torentje met basilicum tot een courgette soep en van een risotto tot een frambozen cheesecake brownie. Ik vond het allemaal heerlijk en heb heel erg kunnen genieten van deze avond vol lekkers en gezelligheid. Bedankt Imke!

Lieve berichtjes van jullie!

Berichtjes zoals hierboven kunnen mijn dag echt goedmaken. Ik vind het heel tof om mijn avonturen en tips te delen maar vind het nog leuker om te horen dat ik hiermee anderen ook echt kan inspireren om ook lekker sportief bezig te zijn op ieders eigen manier!

Zelfgemaakte granola

Zo af en toe duik ik de keuken in om aan de slag te gaan voor een zelfgemaakte granola. Ik mix ± 50 gram havermout met een scheutje honing, olijfolie, een handje nootjes, een snufje kaneel en zout door elkaar en leg dit op een bakplaat voor ongeveer 20 minuutjes in een voorverwarmde oven (op 180 graden). Dan is het eventjes wachten en je hebt een heerlijk warme topping voor over je ontbijtje énnnn een huis dat heeeerlijk ruikt! Maak jij wel eens zelf granola?

Aftellen tot Berlijn!

Vandaag is het nog PRECIES vier weken totdat ik aan de start zal staan van de marathon in Berlijn. Steeds vaker wordt het volgende aan mij gevraagd: ‘Het komt nu wel heel dichtbij, vind je het niet spannend worden?’ ‘Ja, dat vind ik zeker maar ik merk ook dat ik de langere afstanden mentaal gezien steeds lastiger begin te vinden (aangezien ik deze nu wekelijks moet lopen). Het mag van mij nu wel gaan gebeuren. Ik heb er dus vooral heel veel ZIN IN!

Psssst! Ik kreeg trouwens dit nieuwe sportshirt van Rebel and Dutch. Via dit bedrijfje kun je jouw favoriete (hardloop of fiets) routes op een T-shirt laten bedrukken. Dit vind ik heel tof!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie