Berlijn marathon #6 – heb ik een blessure?

De afgelopen maanden gingen de marathontrainingen eigenlijk beter dan ik van tevoren had durven verwachten. Ik kon de beoogde tempo’s aanhouden, liep vrijwel alle trainingen uit en voelde me op conditioneel vlak steeds een beetje sterker. Helaas heb ik nu toch een kleine(?) tegenslag ondervonden. Vanochtend had ik eigenlijk mijn langste duurloop gepland staan maar in overleg met mijn trainer heb ik toch besloten deze naar volgend weekend te verplaatsen. In deze blog praat ik jullie bij. Lees je mee?

Snel in paniek…

Ik ken mezelf en ben ervan bewust dat ik op dit moment nogal snel in paniek kan raken bij ieder klein pijntje. Ik hoop gewoon zó erg dat ik de afgelopen maanden niet voor niets zo erg mijn best heb gedaan. Om deze reden heb ik anderhalve week geleden dan ook herhaaldelijk tegen mezelf gezegd dat dat ene ‘tikje’ in mijn knie helemaal niets hoeft te betekenen. Nu, een aantal trainingen verder is het tikje veranderd in een beurs gevoel in mijn knie en voel ik het soms ook steken bij rust. SHIT… Is het dan toch een blessure?

Het voelde gewoon niet goed…

Ik verwacht dat het een lichtelijke overbelasting is dat na een aantal extra dagen rust snel zal herstellen maar ik wil in deze periode natuurlijk geen enkel risico nemen. Vandaag stond eigenlijk mijn langste duurloop van 32 kilometer gepland maar na overleg met mijn trainer hebben we besloten deze naar volgend weekend te verplaatsen. Het voelde gewoon niet goed om hier nu aan te beginnen en dat is natuurlijk wel belangrijk. Gelukkig kon ik vandaag al bij de fysio terecht om mijn knie te laten onderzoeken. De fysio ziet gelukkig ook niets ernstigs en denkt ook aan een lichte overbelasting. Dat was voor mij in ieder geval een fijne bevestiging!

Wat nu?

De komende week zal ik vooral alternatief trainen. Dit houdt in veel fietsen en zwemmen. Vanochtend heb ik twee uur lang op een lage weerstand gefietst, behalve een mega stijve kont heb ik tijdens deze workout geen pijntjes gehad. Dus dat is fijn. Ik ben van plan om morgen een uurtje te gaan zwemmen en woensdag wil ik een spinningles gaan volgen ter vervanging van de interval looptraining. Zodat ik volgend weekend hopelijk alsnog pijnvrij die 32 kilometer kan rennen.

Al met al, is het dus een kleine tegenslag maar heb ik nog steeds het vertrouwen dat ik de marathon kan gaan lopen!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie