Sportdagboekje: alternatief trainen voor de marathon.

Wegens een gevoelige knie durfde ik de 32km marathontraining die gepland stond afgelopen week niet aan en ging ik over op alternatief trainen in de vorm van fietsen en zwemmen. In dit sportdagboekje laat ik je zien welke trainingen ik precies deed en deel ik of het me uiteindelijk gelukt is om die 32 kilometer alsnog te lopen. Kijk je mee?

Maandag: 2 uur fietsen op een lage weerstand

Ik zou deze maandag eigenlijk starten met een duurloop van 32 kilometer maar zoals ik al aangaf durfde ik dat niet aan vanwege een gevoelige knie. In plaats van deze duurloop sprong ik deze ochtend op de fiets om 2 uur (!) te fietsen op een lage weerstand. Ja, je leest het goed: TWEE UUR… Gelukkig had ik Netflix!

Dinsdag: 2000m zwemmen

Op dinsdag dook ik het zwembad in om een uur te zwemmen. Ik ben geen waterrat en blijf het liefste langs de kant staan maar met mijn marathondoel voor ogen lukte het me toch om mezelf het zwembad in te krijgen. Ik zwom uiteindelijk 2000 meter en was trots op mezelf dat ik me geen enkele keer verslikt had… ha-ha.

Woensdag: spinning

Op woensdag durfde ik het hardlopen nog niet helemaal aan dus verving ik mijn intervaltraining door een spinningles. De zweetdruppels rolden binnen no-time over mijn rug. Kortom, dit was een goede training!

Donderdag en vrijdag: rustdagen

Mijn knie voelde al beter en ik besloot een plan te maken met betrekking tot de 32 kilometer training. Ik koos er uiteindelijk voor om zowel de donderdag als de vrijdag een volledige rustdag te nemen zodat ik in het weekend vol vertrouwen kon gaan knallen!

Zaterdag: de 32 km duurloop!!!

Zaterdag was het zover. Met toch wel lichtelijke spanningen of mijn knie genoeg hersteld zou zijn, vertrok ik van huis. Ik had vooraf genoeg gegeten, een route uitgestippeld (zoals je op mijn hand kunt zien) en zover het kon mezelf mentaal voorbereid… Let’s do this!

Zondag: rustdag

Zondag moest een rustdag zijn want: ik heb de 32 kilometer uit kunnen lopen!!! Ik was super blij maar had tegelijk nul energie en was zo lamlendig als wat. Ik heb dus de hele zondag (zeurend) op de bank gelegen. Uiteindelijk maakte ik toch wat meters door op en neer naar de keuken te lopen #HONGER! Ben je benieuwd hoe ik het heb aangepakt met deze duurloop? In deze video laat ik al mijn voorbereidingen zien!

Al met al, ben ik blij met de keuze deze week even een stapje terug te doen met hardlopen. Het voelde gek om een weekje niet te rennen aangezien die 42.2 kilometers steeds dichterbij komen maar het bleek dus wel een verstandige keuze. Voor nu is het even afwachten hoe ik het de komende week ga aanpakken qua training…

Hoeveel workouts deed jij afgelopen week?

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article

Geef een reactie