Omschrijf in één woord waar jij voor staat…

Laatst zei iemand: ‘Omschrijf in één woord waar jij voor staat’. Ik had verwacht dat ik die vraag snel kon beantwoorden maar dat vond ik nog best wel lastig… Ik moest er echt voor gaan zitten om hier even rustig over na te denken. In een nieuwe blog vertel ik je wat uiteindelijk mijn antwoord was en waarom. Lees je mee?  

De invloed van sociale media.

‘Waar heb je die leuke trui vandaan?’ of ‘Wat is het recept van deze maaltijd?’ Ik vind het super leuk dat jullie mij regelmatig vragen stellen en dat moet je dus ook zeker blijven doen! Maar het doet mij soms ook doen beseffen wat voor invloed de sociale media tegenwoordig kan hebben. Ik heb ondertussen 27.500 volgers op Instagram maar voor mij voelt dat niet altijd zo. Ja, ik ben bewust bezig met wat ik op het internet zet maar dat zoveel mensen kunnen zien wat ik plaats, vind ik nog steeds een heel gek idee. Het leukste aan de sociale media vind ik dat ik anderen kan inspireren en motiveren in zowel grote als hele kleine dingen. De valkuil hiervan is dat wij als mensen onszelf continu vergelijken met anderen… Volgens mij doet iedereen dat.

‘… Ik denk dat iedereen dat heeft gedaan op jongere leeftijd’.

Ik ben ooit een blog begonnen over mijn persoonlijke ervaringen. Van sportavonturen tot tips omtrent studeren en van kledinginspiratie tot favoriete momenten uit mijn dagelijkse leven. Nog steeds schrijf ik over verschillende onderwerpen maar er is wel één ding wat ik altijd probeer te benadrukken en dat is dat je ten alle tijden jouw eigen ding moet blijven doen!

Ook nu ik sinds kort in het onderwijs werk, zie ik de ontwikkeling van sociale relaties continu voorbijkomen. Kinderen die zich anders voordoen in een bepaalde situatie, er graag bij willen horen en daarom doen alsof. Logisch natuurlijk, ik denk dat iedereen dat heeft gedaan op een jongere leeftijd. De afgelopen jaren heb ik ook moeten zoeken naar ‘wie ik nou echt ben’ en ‘wat ik nou echt leuk vind’. 

Mijn uiteindelijke antwoord:

De opdracht: ‘Omschrijf in één woord waar jij voor staat.‘ beantwoordde ik uiteindelijk met: ‘Eigenheid‘. Hier bedoel ik mee dat ik volledig mezelf wil durven zijn en mijn eigen mening durf te vormen én uiten. Dit klinkt misschien wat algemeen en vaag maar dit komt voor mij (en denk ik ook bij veel anderen) in dagelijkse situaties terug.

Gelukkig (!) is iedereen anders. Hierdoor werken dingen ook per persoon verschillend. Zo vindt de een plezier in een uurtje baantjes zwemmen, vind je mij liever in het krachthonk en de ander doet weer liever een groepsles Zumba. De een voelt zich goed bij een veganistisch voedingspatroon, ik eet bewust maar kies zo nu en dan ook voor een stukje vlees of vis… Kortom, laat je inspireren door de wereld om je heen maar probeer dicht bij jezelf te blijven en ga op zoek naar jouw manieren om bepaalde doelstellingen te bereiken.

Nu wil ik ook jouw de volgende opdracht geven: ‘Omschrijf waar jij voor staat.’ Let op! Je mag hiervoor maar één woord gebruiken! 😉 Ik ben benieuwd, laat je mij jouw antwoord weten in een reactie?

Liefs,
Jip

There are 4 comments for this article
  1. Angelique 12 september 2019 22:39

    Eerlijkheid ?

  2. Julie 16 september 2019 22:20

    Bewustzijn

Geef een reactie