8X mijn favoriete gezondere snacks voor onderweg!

Met de auto of trein, ook ik ben regelmatig onderweg. Het kan natuurlijk zo zijn dat je op deze momenten trek krijgt. Om te voorkomen dat je ongezonde keuzes gaat maken kun je vooruitdenken en eventueel gezondere snacks van thuis meenemen. Daarnaast vind ik het tof om te zien dat op trein- en benzinestations steeds vaker meer verantwoorde opties verkrijgbaar zijn. In dit blogje deel ik mijn 8 favoriete tussendoortjes voor onderweg! Kijk je mee?

1. Een stuk fruit

Je ziet steeds vaker stukjes ananas, mango of meloen verpakt liggen in de schappen maar ik neem ook regelmatig zelf een banaantje of appel mee! Een stuk fruit vind ik een makkelijk, lekker én ‘gezond’ tussendoortje!

2. Groentesnacks

Je herkent het vast wel. Je bent onderweg en hebt niet per se honger maar wel zin om gewoon iets te snacken. Voor dit soort momenten vind ik worteltjes, tomaatjes, komkommer of paprika ideaal als tussendoortje!

3. Een plakje bananenbrood

Eens in de zoveel tijd duik ik de keuken in met een aantal rijpe bananen om een voorraad bananenbrood te maken. Dit is mijn favoriete recept dat ik in plakjes in de vriezer doe. Op deze manier heb ik ten alle tijden een gezonde en vooral lekkere snack!

4. Verse (wortel)tortilla van No Fairytales

Zoals ik al zei vind ik het tof dat er steeds meer gezondere snacks te krijgen zijn bij trein- en benzinestations. Nog steeds kun je er snoep en frisdrank krijgen maar tegenwoordig zie ik steeds meer gezondere opties zoals smoothies of een vers gemaakte tortilla op basis van wortel (45% groenten) met pulled chicken (zie foto, YUM!) Heb je geen snack(s) van thuis meegenomen en trek? Ook bij een benzinestation kun je dus tegenwoordige kiezen voor meer verantwoorde alternatieven!

5. Een reep

Er zijn tegenwoordig verschillende repen die ik erg lekker vind en gezonder zijn dan bijvoorbeeld een Twix of een Mars. Let wel op! Want ook eiwit- en mueslirepen kunnen veel suikers bevatten.

6. Een handje nootjes

Een andere snack die ik lekker vind en makkelijk mee te nemen is voor onderweg, is een zakje nootjes. Ik vind bijvoorbeeld cashewnoten erg lekker. Wil je een gezonde keuze maken? Let er dan wel op dat je kiest voor ongezouten en ongebrande noten.

7. Plak zwarte bonenbrownie

Een ander lekker en gezond tussendoortje vind ik dit recept van de zwarte bonenbrownie. Nee, het is niet vergelijkbaar met een brownie op basis van enkel chocolade en andere suikers maar dit is wel een gezondere variant (en ook erg lekker!) Ik wissel dit tussendoortje vaak af met bovenstaand bananenbroodrecept.

8. Cola zero

Op momenten dat ik dorst heb, kan een blikje cola zero voor mij een perfecte snack zijn. Dit drankje bevat geen suikers en calorieën en vind ik erg dorstlessend!

Dit waren mijn favoriete tussendoortjes voor onderweg! Welke snack kies jij vaak tijdens een langere auto of treinreis? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie