Berlijn marathon: Ben ik er klaar voor?

Als het goed is heb ik alles in mijn koffertje gepropt en ben ik er qua spullen helemaal klaar voor. Maar hoe denk ik fysiek en mentaal over het behalen van die 42.195 kilometers? In dit blogje geef ik je een laatste update en neem ik je mee in mijn laatste voorbereidingen. Let’s go!

‘Extra spannend omdat…’

‘Jip ben je er klaar voor?’ is een vraag die ik de afgelopen week heel vaak gesteld kreeg. ‘Uhm, ik denk het?’ Was steeds mijn antwoord. Ik voel me prima maar aangezien het mijn eerste marathon is, vind ik het lastig inschatten of ik er nu zowel op mentaal als fysiek gebied klaar voor ben. Ik heb laatst een 32 kilometerronde gerend en die ging best prima maar verder heb ik door een gevoelige knie veel alternatief getraind zoals fietsen en zwemmen. Dat ik de afgelopen maand weinig gelopen heb, maakt het wel extra spannend…

Op pad voor een losloopronde

Na zes gezellige uurtjes in de trein kwamen we aan in een regenachtige Berlijn. Na het inchecken in het hotel ben ik meteen op pad gegaan voor een losloopronde. Mijn benen voelden wat stijf van al dat zitten en het leek me leuk om op deze manier een eerste indruk van de stad te krijgen. Na mijn vijf kilometerronde arriveerden mijn ouders en vriend in Berlijn, die met de auto hierheen waren gereisd. We besloten beneden in mijn hotel samen een hapje te eten. Nouja ‘hapje’, ik nam het koolhydraten misschien iets te serieus waardoor ik aan het einde van de avond rollend naar mijn hotelkamer kon…

De volgende dag ging mijn wekker om 7:00 uur. Waarom zo vroeg? Omdat ik hoorde dat de expo, waar ik mijn startbewijs op moet halen, poepiedruk kan zijn en ik graag die drukte voor wil zijn. Mijn ouders en vriend gingen weer gezellig met me mee en na twintig minuutjes in de metro stonden we aan de andere kant van de stad. Het was uiteindelijk een goede keuze zo vroeg te gaan want we konden overal prima doorlopen.

Na een lunch met uiteraard weer pasta besloten we de stad nog even in te gaan. Om te voorkomen dat ik stiekem toch te veel stappen zou zetten besloten we slechts twee punten te bezoeken : Checkpoint Charlie en het langste nog-in-tact-zijnde stuk Berlijnse muur (de East side Gallery). Ik vind het super tof om dit weekend in deze stad de marathonuitdaging aan te gaan maar we moeten natuurlijk ook niet vergeten welke historie er allemaal in deze stad te vinden is.

Morgen = raceday!

Morgen, dan is het EINDELIJK zover! Nog steeds ben ik niet super zenuwachtig maar ik weet dat dat morgenvroeg als ik wakker word wel komt. Ik ga vanavond al mijn spullen klaarleggen en drie wekkers zetten zodat er niets mis kan gaan! Morgenochtend  ga ik de verleidingen van het hotelontbijt weerstaan en mijn zelf meegenomen witte boterhammen opeten. Hiermee hoop ik niet voor onverwachtheden komen te staan en uiteindelijk te kunnen knallen!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie