Eetdagboekje oktober 2019: Dit eet ik op een werkdag.

In het weekend of wanneer ik thuis werk, bedenk ik ter plekke waar ik zin in heb, maar op een werkdag moet ik dat natuurlijk van te voren inplannen (en makkelijk kunnen meenemen). In deze blog vertel ik je wat ik ongeveer eet op een ‘normale’ werkdag. Van het ontbijt tot tussendoortjes en van de lunch tot het avondeten. Lees je mee? 

Voordat ik jullie meeneem, lijkt het me leuk om eerst even te vertellen wat ik precies doe voor werk. Twee dagen in de week werk ik aan mijn blog en Instagram, dit doe ik voornamelijk thuis. Drie dagen in de week sta ik voor de klas in het Speciaal Onderwijs. Mijn werkdag begint vaak om 8:00 uur en eindigt meestal rond 17:00 uur.

Ontbijt

Voordat ik rond 7:30 uur naar werk vertrek, eet ik altijd een ontbijtje. De ene keer is dit een bak met kwark en fruit, de andere keer een warm havermoutje met kaneel en pindakaas. Eigenlijk ontbijt ik op een werkdag niet heel anders dan op een vrije dag of wanneer ik thuis werk.

Tussendoortje

Van 10:15 tot 10:30 uur heb ik samen met de kinderen in de klas een kleine (eet)pauze. Ik eet in dit kwartiertje vaak een zelfgemaakte plak bananenbrood. Heb ik hier geen voorraad meer van of zin in iets anders? Dan kies ik voor een eiwitreep of een koekje.

Lunch

Om 12:30 uur heb ik een half uurtje (lunch)pauze buiten de klas. Vaak ben ik in de klas zo druk bezig, dat ik pas op dit moment merk dat ik honger heb. Als lunch eet ik vrijwel altijd bruin brood. Meestal twee boterhammen met hummus, vega filet en/of ei en één boterham met pindakaas of appelstroop (als toetje, YUM!). Ook al is het dan nog geen 16:00 uur, ik drink hier vaak ook een cup-a-soupje bij.

Tussendoortje

Als ik geluk heb, is er iemand jarig en gaat een kind alle klassen rond met een lekkere traktatie voor alle juffen en meesters (meestal in de vorm van chocolade, yes!). Ook heeft vaak wel een collega iets te vieren en staat er iets lekkers klaar in de koffiekamer.

Rond 14:30 uur zijn de kinderen naar huis en neem ik vaak even een kwartiertje rust om de dag met collega’s te evalueren. Tussendoor eet ik meestal zo’n traktatie op of eet ik een snack zoals een eiwitreep of koekje.

Avondeten

Na werktijd eet ik meestal rond 18:00 uur. Gerechten die ik en mijn vriend en/of huisgenoten vaak maken zijn: pasta’s, wraps, burgers of (zoete)aardappel met groenten. Geen culinaire hoogstandjes maar vegetarische recepten die simpel en snel klaar te maken zijn. (Psst! In dit blogje vind je mijn 7 favoriete vegetarische dinerrecepten).

Avondsnack

In de avond eet ik vaak nog een bakje kwark met gepofte spelt, granola of Cruesli. Ik vind het heerlijk om hier mijn dag mee af te sluiten!

Toen was de (werk)dag weer voorbij. Ik hoop dat je wat inspiratie hebt kunnen halen uit bovenstaand eetdagboekje. Zoals je ziet, eet ik over het algemeen ‘gezond’ met af en toe een tussendoortje waar ik blij van word.

Liefs,
Jip

P.s. heb je een vraag met betrekking tot deze blog? Dan mag mij je mij natuurlijk altijd een berichtje sturen via mijn Instagram of mij een mailtje (jipsanders.com@outlook.com) sturen.

There are 2 comments for this article
  1. Pingback: 5x best gelezen foodblogs 2019! – Jipsanders.com

Geef een reactie