Sportdagboekje oktober 2019

Afgelopen week had ik herfstvakantie, waardoor ik vaker mijn dag kon beginnen met een workout. Zo deed ik een aantal trainingen gericht op kracht én een aantal workouts met de focus meer op cardio. In dit sportdagboekje neem ik je graag weer een keertje mee met mijn sportmomenten. Kijk je mee?

Maandag: rustdag

Ik begon mijn week niet heel fit, maar kan wel zeggen dat ik een gezellige avond in de kroeg heb gehad met een groep vrienden en verschillende biertjes… Vanwege toch wel een kleine kater (oeps…), leek het me verstandig om het deze maandag rustig aan te doen. Even geen workout dus.

Dinsdag: krachttraining + 30 min hardlopen

Een dag later besloot ik wel voor een workout te gaan! Ik deed de volgende vier oefeningen in de sportschool voor de borstspieren: bankdrukken, incline dumbbel press, incline dumbbell fly en push ups. Vervolgens liep ik samen met mijn vriend nog een ronde van 30 minuten in de buitenlucht om even uit te waaien.

Woensdag: krachttraining

Op woensdag dook ik wederom de sportschool in, dit keer voor een iets langere training, namelijk: legday! Mijn warming-up bestond uit mijn fietstocht van 10 minuten naar de sportschool en het foamrollen, rekken en strekken van mijn spieren. Vervolgens deed ik de volgende oefeningen om mijn benen en billen te trainen: squatten, deadliften, hiptrusten, lunges, legpress en de cable pull through. Ik deed van iedere oefening 3 setjes met 8 tot 10 herhalingen.

Donderdag: krachttraining

Mijn borst-, been- en bilspieren waren deze week allemaal al aan de beurt gekomen. Dus vandaag trainde ik mijn schouder- en rugspieren. Ik startte met dezelfde warming-up als gisteren en deed vervolgens de volgende oefeningen: pull-ups, military press, front pulldown, cable row, lat pull down, dumbbell rows en dumbbell side raise.

Vrijdag: uurtje cardio

Vandaag moest ik vooral veel doen achter mijn laptop. Omdat ik toch wel wat beweging wilde hebben maar overal spierpijn had door de krachttrainingen hiervoor, koos ik voor een uurtje cardio in de sportschool. Deze workout zag er als volgt uit: 30 minuten op de fiets, 10 minuten op de cross trainer, 5 minuten op de stairclimber en tot slot weer 10 minuten op de fiets. Het was een lekker uurtje zweten en met een voldaan gevoel en een frisse douche begon ik vervolgens aan mijn thuiswerkdagje.

Zaterdag: ‘rustdag’

Op deze zaterdag vertrokken mijn vriend en ik richting Maastricht om er even een weekendje tussenuit te gaan. We hadden voor deze dag geen workout gepland, maar hebben uiteindelijk door al het shoppen heel veel stappen gezet! Een actieve rustdag dus.

Zondag: 20 min hardlopen

Deze laatste dag van mijn weekje herfstvakantie werden ik en mijn vriend wakker in een hotel op de Dousberg, aan de grens van België. Het leek me leuk om de omgeving hiervan te verkennen dus maakte ik een klein hardlooprondje door de bosrijke omgeving van Maastricht!

Dat waren mijn workouts van afgelopen week! Welke trainingen deed jij allemaal?

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Clara 29 oktober 2019 10:11

    Leuk! ik ben gemotiveerd

Geef een reactie