JIPS weekdagboek #146

Afgelopen week zorgde ik voor meer rust in mijn hoofd door het opruimen van mijn studentenkamer, ontdekte ik streetart in mijn eigen stad en dronk ik champagne op bed tijdens een weekendje weg! Kijk je mee naar mijn favoriete momentjes van afgelopen week?

Pure soep

Ik ben niet altijd fan van soep (vooral niet van die melige soep uit blik), maar deze nieuwe Puur Soep van Unox is mijn nieuwe favoriet! Dit product heb ik via mijn Instagram gesponsord geplaatst omdat ik achter de visie van dit product sta: pure ingrediënten én simpel klaar te maken. Omdat het ook echt een nieuwe favoriet van mij is geworden, vertel ik je er in deze blog ook graag over. De soep bestaat uit ongeveer 200 gram groenten en is klaar nadat je het recyclebare potje 3 minuten in de magnetron heb gezet. Ideaal voor als ik geen zin heb om te koken maar wel een portie groenten binnen wil krijgen. Ik eet er dan graag een aantal boterhammen of hard broodje bij.

(Mijn favoriete smaken zijn ‘tomaat pastinaak’ en ‘champignon knoflook’! Ik heb het gekocht bij de Coop maar is ook verkrijgbaar bij onder andere de Plus, Spar, Jan Linders, Dirk en Dekamarkt).

Een opgeruimde kamer!

Doordat ik deze week vakantie had, kon ik de tijd nemen om mijn kamer eens helemaal op te ruimen. Ik zocht alle kastjes uit en heb steeds gekeken naar of ik iets echt nog gebruik en/of nodig heb. Ik heb veel oude meuk weggegooid, een aantal kledingstukken en spullen weggeven én een deel op United Wardrobe gezet om te verkopen. Ik vind het een heerlijk gevoel dat mijn kamertje weer helemaal uitgezocht en schoon is! (Ben je benieuwd naar de items die nog beschikbaar zijn? Je vindt mijn United Wardrobe account hier!

Streetart in eigen stad

Tijdens mijn reis in Mexico ben ik heel veel plekjes tegengekomen die kleurrijk versierd waren door middel van streetart. Ik vind het dan ook heel tof om nu in mijn eigen woonplaats Nijmegen steeds meer van deze plekjes te ontdekken. Wie wordt hier nou niet vrolijk van?!

Een heerlijk weekendje weg!

Ik ben uitgenodigd door Dormio Holidays om te komen overnachten in hun Hotel De Prins van Oranje in Maastricht. Mijn vriend en ik besloten er een gezellig weekendje van te maken. Op zaterdag zijn we de binnenstad in geweest voor een flinke shopsessie en het bekijken van de bruggen en verschillende pleintjes rondom Maastricht. Toen we genoeg gezien hadden, reden we in 10 minuten van het centrum van Maastricht naar het Dormio vakantiepark, dat bovenop de Dousberg en aan de grens van België ligt. Tot onze verrassing was er een gezellig foodcourt op het terrein, waar we genoten van onder andere nacho’s, pizza en wijn. Vervolgens hebben we de hele avond Netflix gekeken vanaf het bankje in onze hotelkamer. Dat trouwens geen kamer was maar eerder een luxeappartement mét panorama view!

De ochtend erna liep ik een klein hardlooprondje door de mooie bosrijke omgeving om vervolgens met een hongerige maag aan te sluiten aan het uitgebreide ontbijtbuffet. Van yoghurtjes tot verse broodjes, gerookte zalm en scrambled eggs, dit was genieten! Helaas verbleven we er maar één nacht anders had ik ook graag gebruik willen maken van de andere sportfaciliteiten die Dormio aanbiedt (denk aan tennisvelden, fitness en een zwembad).

Het heeft ons doen beseffen dat je best gemakkelijk en snel er ‘even op uit’ kunt om nieuwe dingen te bekijken of even helemaal tot rust te komen. We hebben ons dan ook voorgenomen om vaker op pad te gaan om een stad en haar omgeving te verkennen. Dormio, bedankt voor de uitnodiging en de goede zorgen! We vonden het een heerlijk weekendje vol ontspanning, iets wat we allebei écht even nodig hadden. (Klik hier voor meer informatie over dit luxueuze vakantiepark).

Favo ontdekte hotspot in Maastricht: Livin’ room

Als we in een andere stad zijn, vinden we het leuk om op zoek te gaan naar gezellige lunchtentjes. Op zaterdag waren we bij een lunchroom op het Vrijthof beland, waar ze redelijk standaard gerechten serveerden voor een relatief hoge prijs. Dit was prima maar niet een plekje wat we later zullen herinneren. Om deze reden namen we zondag meer de tijd om op zoek te gaan naar een sfeervoller plekje. Via jullie tips en Trip Advisor kwamen we uit bij ‘Livin’ room’, een andere hotspot in de binnenstad van Maastricht. Door het sfeervolle interieur, heerlijke versgebakken gevulde pita’s, vriendelijk personeel en goddelijke brownies vinden we dit echt een aanrader!

Toen was de week alweer voorbij. Op naar weer nieuwe mooie momenten!

Groeten,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie