3x mijn favoriete bananenbrood recepten!

Zonder twijfel kan ik zeggen dat een plakje bananenbrood mijn favoriete tussendoortje is! Of het nu ochtend, middag of avond is, ik word hier altijd wel blij van. Om ten alle tijden een voorraad in mijn vriezer te hebben liggen, duik ik regelmatig de keuken in. De afgelopen tijd heb ik verschillende recepten uitgeprobeerd en in deze blog deel ik je graag mijn 3 favorieten. Kijk je mee?

Voordat ik de recepten met de ingrediënten ga delen, beschrijf ik hieronder zo kort mogelijk hoe ik de bananenbroden (in slechts 10 minuten!) maak: Ik verwarm de oven voor op 200 graden en begin vervolgens met het maken van het beslag. Ik pel de bananen en prak deze met een vork in een grote kom. Vervolgens mix ik dit met het meel, de eieren en het bakpoeder tot een glad mengsel. Ik snijd eventueel de dadels en noten in kleine stukjes, roer deze door het mengsel en giet dit in de (siliconen) bakvorm. De bakvorm kan nu de oven in voor ongeveer 30 tot 40 minuutjes op 200 graden. Let op! Iedere oven is anders, dus houd het brood tussendoor even in de gaten.

1. Kokos bananenbrood

Ingrediënten kokos bananenbrood:
– 75 gram (spelt)meel
– 75 gram kokosmeel
– 3 eieren
– 3 rijpe(!) bananen
– 75 gram dadels
– 30 gram walnoten
– bakpoeder

Door ook kokosmeel te gebruiken in plaats van enkel (spelt)meel verandert de textuur van het brood, wat ik voor de verandering erg lekker vind! Het brood valt door dit ingrediënt wel sneller uit elkaar, dus het is extra belangrijk dat je het brood goed af laat koelen voordat je ‘m aansnijdt! Behalve bovenstaande ingrediënten kun je eventueel ook kokossnippers toevoegen.

2. Pindakaas bananenbrood

Ingrediënten:
– 150 gram (spelt)meel
– 3 eieren
– 3 rijpe(!) bananen
– 75 gram dadels
– 30 gram ongezouten cashewnoten
– 2 (grote) eetlepels pindakaas
– bakpoeder

De twee eetlepels pindakaas roer ik niet door het mengsel van bovenstaande ingrediënten heen. In plaats daarvan giet ik 1/3 van het beslag in de bakvorm en strijk ik vervolgens met een lepel een laagje pindakaas over het mengsel heen. Daarna doe ik weer 1/3 van het beslag eroverheen en maak ik weer een laagje pindakaas. Het overgebleven beslag giet ik er tot slot overheen en nu kan het bananenbrood de oven in. Op deze manier proef ik de pindakaas meer terug! Ik heb cashewnoten toegevoegd omdat ik deze erg lekker vind, maar je kunt natuurlijk ook andere noten zoals pinda’s gebruiken.

3. Bananenbrood met appel, kaneel en rozijnen

Ingrediënten:
– 150 gram (spelt)meel
– 3 eieren
– 3 rijpe(!) bananen
– 100 gram rozijnen
– 1 appel
– snufje kaneel
– bakpoeder

Dit brood is wat zoeter dan bovenstaande bananenbrood recepten door het toevoegen van een appel. Ben niet zuinig met de kaneel! Het is juist erg lekker als je dit in combinatie met de appel en rozijnen in het brood terugproeft.

Dit zijn mijn drie favoriete bananenbrood recepten! Heb jij nu een goed idee voor een volgend (bananenbrood)recept dat ik ‘moet’ uitproberen? Laat het me weten in een reactie, want ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen!

Liefs
Jip

There are 6 comments for this article
  1. Pingback: JIPS weekdagboek #147 – Jipsanders.com
  2. Pingback: 5x best gelezen foodblogs 2019! – Jipsanders.com
  3. Pingback: 14 x dingen die ik thuis doe wanneer ik me verveel. – Jipsanders.com
  4. Pingback: Mijn 14 x dingen om te doen tegen verveling – Jipsanders.com
  5. Pingback: 14 x dingen die ik doe tegen verveling – Jipsanders.com
  6. Pingback: 6x mijn favoriete recepten met pindakaas! – Jipsanders.com

Geef een reactie