10 feitjes over mij

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Misschien volg je me al een hele tijd, misschien nog niet zo lang. In deze blog vertel ik je 10 (persoonlijke) dingen over mij. Lees je mee?

1. Ik heb Pedagogische Wetenschappen gestudeerd en de pabo gedaan.

Ik heb Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit gestudeerd in combinatie met de pabo op de HAN in Nijmegen. Na deze combinatiestudie heb ik een master afgerond gericht op de jeugdzorg. Sinds augustus 2019 werk ik als leerkracht in het speciaal onderwijs (cluster 4) wat ik een supertoffe eerste uitdaging vind!

2. Ik heb nu ruim 4 jaar een relatie.

Van een gezellige avond in de kroeg tot een date op het terras, al vier jaren ben ik heel blij met mijn lieve vriend!

3. Ik heb 2 biologische broertjes en 1 ‘bonusbroertje’ uit Brazilië.

Ik heb twee jongere broertjes, of eigenlijk moet ik zeggen ‘broers’ want zo klein zijn ze helaas niet meer. Daarnaast heeft er ook een lange tijd een Braziliaanse jongen bij ons in huis gewoond. Mauro Junior werd een tijd terug gescout door PSV en mocht hier zelfs uitkomen in het eerste elftal. Mijn ouders besloten hem in huis te nemen om hem onder andere de Nederlandse cultuur te leren. Op dit moment woont hij niet meer bij mijn ouders omdat hij tijdelijk is verhuurd aan Heracles Almelo maar omdat hij voor langere tijd bij ons woonde voelt het wel een beetje alsof ik nog een ‘bonusbroertje’ heb. 🙂 Eerder schreef ik deze blog, waar ik meer over Mauro Jaqueson Júnior Ferreira dos Santos vertel.

4. Ik heb 10 jaar lang gevoetbald.

Dat er een voetballer bij ons in huis woonde is geen toeval. Ik kom namelijk uit een écht voetbalgezin, aangezien mijn vader en moeder in hun jeugd ook wekelijks op het veld stonden. Toen ik klein was, gaven mijn ouders nadrukkelijk aan dat ik zelf mocht kiezen wat ik leuk vond. Ze gaven opties als dansen en hockey maar nee, ook ik wilde voetballen! Helaas ben ik een jaar geleden gestopt omdat ik te veel last had van een voetblessure maar ik heb uiteindelijk 10 jaar lang met veel plezier gevoetbald.

5. Ik woon met drie lieve meiden in een appartementje. 

Ik ben geboren in Eindhoven en opgegroeid in het plaatsje Nuenen. In 2013 ben ik naar Nijmegen verhuisd om op kamers te gaan vanwege mijn studie. Ik ben in deze stad één keer verhuisd en woon nu al vijf jaar met steeds weer gezellige meiden in een fijn appartementje.

6. Ik besef nog steeds niet dat ik een marathon heb uitgelopen…

Het is dat ik er beelden van heb maar soms besef ik nog steeds niet dat ik een marathon heb uitgelopen. Vier uur aan een stuk rennen is lang maar als ik er op terugkijk lijkt het voorbijgevlogen.

7. Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag.

Of het nu een warm havermoutje is, een bak kwark met appel en granola, pannenkoeken of boterhammen met pindakaas en banaan, het ontbijt is zonder twijfel mijn favoriete maaltijd van de dag!

8. Ik ben een ochtend persoon.

Ik heb niet altijd van de ochtend genoten maar sinds een aantal jaren ben ik echt een ochtendmens geworden. Ook in het weekend en de vakantie sta ik het liefst vroeg op om aan mijn dag te beginnen. Als ik tijd heb doe ik dan wel graag een middagdutje…

9. Ik heb een mooie reis gemaakt door Midden-Amerika

Samen met mijn lieve vriend ben ik in februari 2019 vertrokken richting Mexico, hier hebben we heel veel mooie plekken bezocht met onder andere parelwitte stranden en helderblauwe wateren. Vervolgens zijn we het binnenland van Guatemala ingetrokken. Hier hebben we een vulkaan beklommen, locale markten bezocht en op heel veel andere plekken avonturen beleefd! Voor mij was dit een van mijn tofste ervaringen ooit, dat ik niet snel zal vergeten.

10. Ik vind het leuk om unieke kledingitems te dragen.

Vorig jaar ben ik bijvoorbeeld heel lang op zoek geweest naar een bepaalde schoen. Deze vond ik heel tof maar toen zes weken later iedereen er mee rondliep vond ik deze opeens niet meer leuk… Ik heb niet zozeer een aparte kledingstijl maar ben wel altijd al bezig geweest met het zoeken naar unieke kledingitems.

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie