JIPS weekdagboek #148

Ik ging langs bij een middelbare school om een workshop te geven over sociale media, paste mijn favoriete kwarkontbijtje aan aan het steeds koudere en grauwere weer, ontdekte een nieuwe favoriete wijn en ging naar een toffe film in de bioscoop! Kijk je weer mee met mijn favoriete momentjes van de afgelopen week? Let’s go!

Workshop over sociale media

Afgelopen dinsdagmiddag mocht ik een workshop geven over sociale media bij de middelbare school ‘Notre Dam des Anges’ in Nijmegen. Aan een groep van ongeveer 30 leerlingen gaf ik mijn tips over bloggen en Instagram. Hierbij gaf ik ze onder andere een kijkje achter de schermen van mijn Instagramaccount en vertelde ik ze over de gevaren van de sociale media. Aan het einde maakten we nog even een groepsfoto voor op Instagram natuurlijk. Ik vind lesgeven én bloggen leuk om te doen dus het is helemaal tof als ik deze twee dingen met elkaar kan combineren!

Herfstontbijtje

Wanneer het steeds kouder en grauwer wordt buiten, vind ik het lekker om mijn dag te starten met een warm ontbijtje. In plaats van stukjes appel rechtstreeks in mijn kwark te doen, bakte ik ze eerst in een pannetje met een beetje honing en een handje rozijnen. Ik deed er tot slot nog een handje granol overheen et voilà! Mijn herfstontbijtje was klaar.

The Joker

Woensdagavond ging ik samen met mijn vriend naar de film ‘The Joker‘. Ik ben zelf geen grote fan van stripboeken en superheldenfilms maar deze film vond ik wel heel erg tof! Waarom? Omdat ik vind dat de film een bepaalde boodschap mooi overbrengt op beeld. Namelijk: je wordt als persoon niet per se kwaadaardig geboren maar kunt door bepaalde omstandigheden in een negatieve spiraal terechtkomen. Je wordt in de film meegenomen in het leven van Arthur Fleck, een man uit de laagste klasse van de samenleving die freelance klussen doet als clown. Door bezuinigingen en andere veranderingen en gebeurtenissen raakt Arthur steeds dieper in de problemen… Ik vind deze film dus een aanrader!

High winen

Photo by Road Trip with Raj on Unsplash

Ik keek al de hele week uit naar deze vrijdagavond. Er stond namelijk een borrel op de planning waarbij we verschillende wijnen proefden. Van een Sauvignon blanc, tot een Chardonnay en mijn nieuwe favoriet: een Verdejo! Welke wijn vind jij het lekkerste? Na heel wat uurtjes kletsen en nog een afsluitingsdrankje in de kroeg dook ik met een voldaan gevoel mijn bed in.

Genieten op zaterdag

Ik werd gelukkig niet heel brak wakker maar merkte wel dat ik een drukke week en een borrel achter de rug had. Om deze reden besloot ik het op zaterdag lekker rustig aan te doen. Ik genoot van mijn vrije dag door lekker op de bank te hangen en een wandeling door de buitenlucht te maken. Gelukkig scheen er een nog een lekker herfstzonnetje!

Fijne nieuwe week!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie