8x Mijn tips voor het bijhouden van een blog.

In oktober 2015 ben ik begonnen met www.jipsanders.com. Na vier jaar schrijven en fotograferen heb ik wel een aantal trucjes geleerd voor het bijhouden van een blog. Deze tips deel ik graag met jullie! Wil je graag een eigen blog beginnen of ben je gewoon benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Houd het persoonlijk.
Mijn eerste tip is ‘weest jezelf’ en straal dat ook uit in je blog! Ik denk dat het heel belangrijk is dat je in jouw artikelen kunt zien en lezen wie jij bent. Op deze manier onderscheid je je van andere bloggers én neem je je lezers mee in jouw verhaal, waardoor mensen je eerder blijven volgen.

2. Ben consistent.
Probeer een vast ritme te vinden in het plaatsen van artikelen. Op deze manier weten lezers wanneer ze een nieuwe blog kunnen verwachten.

3. Zorg voor een mooie basis.
Kies een passende domeinnaam en zorg voor een mooie website. Dit is de basis voor jouw blog waar lezers steeds weer terecht zullen komen. Voor het maken van een website, raad ik je ‘WordPress’ aan. Dit programma biedt zowel gratis als betaalde thema’s aan waardoor je ook zonder veel kennis over websites bouwen snel en gemakkelijk een mooie blog kunt maken!

4. Denk na over wat volgers van je zouden willen weten.
Bedenk wat jouw doelgroep is en wat jouw lezers interessant vinden om te lezen. Ik vraag regelmatig aan volgers door middel van een story op mijn Instagram welke soort artikelen jullie graag voorbij zien komen. Door je te verplaatsen in je lezers, kun je schrijven over wat voor hen interessant is en plaats je dus interessante content dat mensen graag willen lezen.

5. Probeer mensen nieuwsgierig te maken.
Door het plaatsen van interessante titels en/of kopjes kun je mensen nieuwsgierig maken naar jouw blog. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een vraag te stellen in je titel of een getal te noemen zoals in deze blog ‘8x mijn tips…’

6. Plan content vooraf in.
Zowel het bedenken van artikelen als het schrijven ervan kost tijd. Om deze reden neem ik regelmatig de tijd om mijn blogs in te plannen. Ik bedenk vooraf waar ik over ga schrijven en bedenk dan ook wanneer ik tijd heb om deze uit te werken. Op deze manier houd ik het vol om naast mijn baan in het onderwijs ook een blog bij te houden.

7. Deel ook dingen via andere social media kanalen!
Deel je blogs via bijvoorbeeld Instagram en Facebook, om je bekendheid te vergroten. Zo krijg je uiteindelijk meer lezers en volgers die je content zien.

8. Doorzettingsvermogen.
‘Bloggen’ kan heel leuk zijn, maar het is vaak meer werk dan dat je denkt. Regelmatig zit ik na een lange werkdag nog achter mijn laptop om teksten uit te werken, opnieuw op te sturen en weer te herschrijven. Wil je een eigen blog beginnen? Bedenk dan vooraf dat het soms ook echt doorzetten is om alles rond te krijgen.

Heb jij nog een andere tip die ik aan dit rijtje kan toevoegen? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. marchealthy 5 november 2019 13:04

    Het is veel meer werk dan je denkt inderdaad!. Maar ik haal er super veel plezier uit, en hoe leuk is dat je elke maand je volgers iets meer ziet worden, daar doe je het uiteindelijk voor.

    Ik begon ermee als experiment en nooit gedacht dat ik het zo leuk zou gaan vinden 🙂

  2. Rachel Kromdijk 5 november 2019 13:18

    Ik doe het nu zo’n zeven jaar denk ik en heb het altijd volgehouden en het werpt nu pas echt z’n vruchten af!

Geef een reactie