Mijn hardloopdoel voor de laatste twee maanden van 2019.

Ik ga regelmatig de deur uit voor een rondje door de buitenlucht maar ik heb na mijn marathonavontuur wel even een stapje terug gedaan op het gebied van hardlopen. In deze blog vertel ik je graag meer over mijn hardloopdoel voor de rest van 2019. Let’s go!

Ik vond het heel tof om te trainen aan de hand van een hardloopschema maar merk ook dat het hardlopen steeds vaker voelde als ‘moeten’. Ik deed het wel nog met plezier maar miste af en toe een rondje waarbij ik niet hoefde na te denken over de afstand en een bepaald tempo. Om het ‘hardlopen op gevoel’ weer op te pakken heb ik voor mezelf het volgende doel gesteld: “tot en met het einde van 2019 wil ik twee keer per week hardlopen“. Hieronder lees je hoe ik dit in mijn weekplanning wil gaan indelen:

Ronde 1: 5 km na werk

Ik sta drie dagen in de week als leerkracht voor de klas. Deze dagen lukt het me sowieso niet om in de ochtend te sporten, ten eerste omdat ik dan wel héél vroeg mijn bed uit moet en ten tweede wil ik me deze dagen 100% kunnen focussen op de dag die komen gaat. In de avond naar de sportschool is vanwege de drukte niet voor mij weggelegd. Dus wil ik sporten tijdens mijn werkdagen als leerkracht? Dan is voor mij een harlooprondje na werk de beste optie. Om deze reden wil ik na één van mijn drie  werkdagen een ronde rennen. Vijf kilometer vind ik dan voldoende om even een frisse neus te halen, mijn dag te evalueren en mijn hoofd leeg te maken.

Ronde 2: 10 km in het weekend

Van al mijn hardlooprondes vind ik een lange duurloop het allerfijnste. Waarom? Omdat ik dan écht de tijd kan nemen om weg te dwalen in mijn gedachten. Daarnaast heb ik altijd een aantal kilometers nodig om op te starten voordat ik lekker loop. Om deze reden wil ik in mijn weekend één langere ronde rennen waarbij ik kies voor een mooie ronde door de natuur.

Mentale doel

Bij beide hardlooprondes focus ik mij niet op de afstand of het tempo. Is het mijn dag niet? Dan neem ik een afslag eerder richting huis. Loop ik juist heel lekker? Dan kan kies ik er misschien wel spontaan voor juist een afslag later te pakken. Kortom, ik ga de komende tijd even hardlopen op mijn gemak. Om mijn hoofd leeg te maken, te kunnen genieten van mijn omgeving en even een frisse neus te halen.

Vanaf volgend jaar ga ik wel weer kijken naar een nieuw hardloopdoel in de vorm van een wedstrijd want dat vind ik toch ook wel heel erg leuk! Loop jij nu net als ik op gevoel? Of heb jij op dit moment wel een hardloopwedstrijd voor ogen? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie