6 x mijn favoriete oefeningen in de sportschool

Zo’n twee tot drie keer in de week sta ik (meestal) met veel plezier in de sportschool om met gewichtjes te zwaaien. Wel vind ik de ene oefening leuker dan de andere… In deze blog vertel ik je welke oefeningen op dit moment mijn favoriet zijn en waarom. Kijk je mee? Let’s go!

1. Pull-ups

Dit is en blijft een van mijn favoriete oefeningen in de sportschool! Waarom? Omdat ik het een toffe uitdaging vind om met mijn eigen lichaamsgewicht te trainen. Het is toch cool om jezelf op te kunnen trekken?! Het heeft wel een tijdje geduurd voordat ik deze oefening kon uitvoeren. In dit artikel laat ik zien op welke verschillende manieren ik een pull-up aangeleerd heb. Een half jaartje geleden kon ik tien herhalingen achter elkaar, maar nu ik het een tijdje niet heb gedaan, merk ik meteen dat ik meer moeite heb met deze oefening. Veel oefenen dus!

2. Squats

Squatten blijf ik ook een heerlijke oefening vinden! Waarom? De directe verzuring in je benen en billen en de specifieke spierpijn achteraf geven mij het gevoel dat ik ook echt iets gedaan heb! Is dit herkenbaar? Juist vanwege de spierpijn achteraf vind ik dit wel een lastige oefening om te doen in combinatie met hardlopen.

3. Military Press

Bij deze oefening kan ik echt even mijn frustraties kwijt. Met al mijn kracht duw ik de stang omhoog! Soms lijkt het niet te lukken maar ik vind vaak nog nét genoeg kracht om mijn armen te strekken. Dit geeft een extra kick achteraf.

4. Bench press

Bankdrukken is een andere ‘grote’ oefeningen die tot mijn favorieten behoort. Vooral bij deze oefening vind ik het tof om steeds meer gewicht aan de stang te hangen als uitdaging.

5. Push-ups

Weer een oefening met eigen lichaamsgewicht! Dit keer trek ik mezelf niet omhoog maar duw ik mijn eigen lichaam omhoog. Om dezelfde redenen als de pull-up vind ik dit een toffe oefening. In het begin heb ik deze oefening geoefend met mijn knieën op de grond. Tegenwoordig lukt het mij met gestrekte benen!

6. Side walk met weerstandsbanden

Doe je deze oefening goed? Dan zul je de verzuring heel specifiek in je billen voelen! Dat is ook meteen de reden dat ik dit een leuke oefening vind om te doen. Daarnaast heb je er ook weinig materiaal voor nodig en kun je het vrijwel overal doen.

Bij ieder oefening let ik vooral op mijn lichaamshouding. Het aantal gewicht dat ik voor de desbetreffende oefening gebruik, heb ik langzaam opgebouwd. Per oefening doe ik 8 tot 10 herhalingen met 3 setjes.

Wat is jouw favoriete oefening in de sportschool? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Hannah 13 november 2019 15:50

    Hi Jip! Ik heb hetzelfde probleem met hardlopen/cardio na krachttraining. Van te voren neem ik me voor om de dag na mijn krachttraining te gaan hardlopen of op de racefiets te stappen, maar door de mega spierpijn (met name in m’n hamstrings) denk ik vaak ‘ok, laat maar zitten’. Hoe combineer jij dit?

Geef een reactie