Wil ik ooit nóg een marathon rennen?

De laatste tijd is mij verschillende keren de volgende vraag gesteld: ‘Wil je na Berlijn ooit nóg een andere marathon rennen?’ Eerst wist ik hier nog geen antwoord op te geven, maar ondertussen weet ik het wel. In deze blog deel ik graag mijn antwoord op bovenstaande vraag en leg ik je uit waarom. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder! 

“Ik besloot een winterstop te houden.”

Na mijn marathonavontuur in Berlijn was ik écht even klaar met hardlopen (en mijn knieën trouwens ook). Ik besloot een soort van winterstop te houden, even te gaan hardlopen op gevoel en me voorlopig niet in te schrijven voor een nieuwe hardloopwedstrijd. Daarnaast ben ik in augustus begonnen met mijn nieuwe baan in het speciaal onderwijs en wil ik me even volledig hierop kunnen focussen. Ik merkte namelijk dat deze nieuwe uitdaging in combinatie met mijn marathontrainingen mij soms iets te veel energie kostte.

“Je zoveel meer kan als je jezelf uitdaagt en daarin gelooft.”

Wel kijk ik nog regelmatig met kippenvel terug op het hele marathonavontuur. Ik ben er mentaal sterker door geworden doordat ik heb ervaren dat je zoveel meer kan als je jezelf uitdaagt en daarin gelooft. Niet alleen de marathon zelf, maar het hele proces heeft me uiteindelijk zoveel energie gegeven!

“Mijn antwoord op de veelgestelde vraag:…”

Onder andere om bovenstaande redenen is mijn antwoord op de veelgestelde vraag: “Ja! Ik zou best nog wel eens een marathon willen rennen.” Maar voorlopig nog even niet. Als ik klaar ben met mijn ‘winterstop’, wil ik gaan kijken naar een halve marathonwedstrijd in het voorjaar van 2020. Als me dit goed afgaat, wil ik langzaamaan gaan kijken naar de marathonmogelijkheden voor het najaar van 2020. Waarom ik kies voor die periode? Dat is heel simpel, omdat ik écht een mooi weer loper ben… Ik kan mezelf wel gaan dwingen om met het koude en vieze weer de deur uit te gaan, maar ik weet van mezelf dat ik daar niet vrolijk van ga worden.

“Heb jij een aanrader?”

Kortom, voorlopig ga ik nog even op mijn gemak hardlooprondjes maken en in het voorjaar van 2020 lijkt het me leuk om een halve marathon te rennen. Vanuit daar wil ik gaan kijken wat de mogelijkheden zijn en waar ik op dat moment zin in heb. Heb jij een aanrader voor een toffe najaarsmarathon voor mij? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Willemijn 19 november 2019 19:46

    De kustmarathon in zeeland is echt topppp! Nog nooit gelopen, maar ik ben er elk jaar bij om te supporten.

Geef een reactie