15x dit vind je in mijn sporttas.

Wat neem ik allemaal mee als ik naar de sportschool ga? Dat vertel ik in deze blog want ik geef jullie een kijkje in mijn sporttas. Van een handdoek tot droogshampoo en van weerstandsbanden tot een mini Tangle Teezer. Kijk je mee? Let’s go!

1. Een sportoutfit + schoenen

Ik sport meestal in de ochtend, dit betekent dat ik mijn sportkleding en -schoenen thuis al aantrek. Is dit niet het geval? Bijvoorbeeld wanneer ik rechtstreeks vanaf werk of een andere afspraak kom, dan neem ik uiteraard een setje sportkleding en schoenen mee in mijn sporttas zodat ik mijzelf om kan kleden bij de sportschool.

2. Sportpasje

Werkt jouw sportschool met pasjes om binnen te komen? Dan is het natuurlijk handig om dit pasje mee te nemen!

3. Handdoek

Een handdoek neem ik ook altijd mee naar de sportschool en is meestal ook verplicht.

4. Flesje

Een item wat ik helaas te vaak vergeet: een flesje om te vullen met water. Want het is belangrijk dat je tijdens je workout voldoende kunt drinken!

5. Haarelastiekjes

Sporten met mijn (lange) haren los, vind ik erg vervelend. Om deze reden gooi ik in ieder zakje in mijn sporttas wel een aantal elastiekjes, zodat ik ten alle tijden mijn haar kan vastmaken tijdens een workout.

6. Slotje

Ook neem ik altijd een slotje mee naar de sportschool, zodat ik mijn spullen veilig in een locker kan bewaren.

7. Sport handschoentjes

Voor sommige oefeningen zoals deadliften en pull-ups draag ik sporthandschoentjes. Ten eerste omdat ik dan meer grip heb en dus meer gewicht kan tillen en ten tweede omdat het mijn handen beschermt tegen eeltvorming.

8. Weerstandsbanden

Ook neem ik vaak weerstandsbanden mee naar de sportschool. Een lange elastiek gebruik ik ter ondersteuning van ‘pull-ups’, met de korte elastiek train ik bijvoorbeeld mijn heupen door middel van de ‘side walk’.

9. Muziek essentials

Ik sport vrijwel altijd met muziek omdat ik dat heerlijk vind. Om deze reden neem ik altijd mijn telefoon en (draadloze) oordopjes mee naar de sportschool. Zodat ik via Spotify een lekkere afspeellijst kan kiezen!

10. Mini’s doucheproducten

Soms heb ik de mogelijkheid om thuis te douchen na een workout. Moet ik direct door naar een andere afspraak? Dan douche ik bij de sportschool en zorg ik dat ik altijd een aantal mini’s in mijn sporttas heb zitten. Denk aan een klein flesje shampoo, conditioner en douchegel.

11. Slippers

Een paar slippers vind ik fijn om te hebben wanneer ik in de sportschool douche, wel zo hygiënisch!

12. Haarborstel

Een haarborstel is voor mij ook essentieel om in mijn tas te hebben. Om mijn haar na een workout door te kammen zodat ik klitten voorkom. Een tip van Jip: de mini Tangle Teezer (voor €9,99 te koop bij Kruidvat) is erg klein en dus makkelijk mee te nemen in je tas!

13. Droogshampoo

Was ik mijn haren niet na het sporten maar oogt het toch een beetje vettig? Dan vind ik droogshampoo de ideale oplossing! Ook dit product is dus in mijn sporttas te vinden.

14. Deodorant

Soms moet ik in verband met tijdsnood al douchen terwijl ik nog niet helemaal uitgezweet ben. Voor bijvoorbeeld dit soort momenten neem ik altijd deodorant mee.

15. Schone kleding

Tot slot neem ik natuurlijk ook altijd een setje schone kleding mee wanneer ik bij de sportschool douche en omkleed.

Dat waren de items die in mijn sporttas te vinden zijn. Welk item neem jij ten alle tijden mee naar de sportschool? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

Dit artikel bevat een betaalde samenwerking met @kruidvat

be the first to comment on this article

Geef een reactie