Eetdagboekje november 2019

In dit eetdagboekje hoop ik je te inspireren in zowel ontbijt-, lunch, snack- en dinerreceptjes! Ik eet voornamelijk vegetarisch en probeer veel te variëren. Van verschillende soorten fruit tot groenten en van noten tot chocolade. Kijk je mee naar weer een nieuw eetdagboekje? Let’s go!

Dag 1: Maandag

Ontbijtje: Smootiebowl met blauwe bessen en cashewnoten.

Ik startte mijn week met een zelfgemaakte smoothiebowl. Ik mixte 30 gram Micellar Casein Perfection (in de smaak Cookies and Cream) met 100 gram bevroren aardbeien en 100 ml melk tot het fluffy wordt. Als topping gebruikte ik nog een eetlepel havermout, een handje blauwe bessen en cashewnoten.

Snack: Boterham met appelstroop.

Omdat ik voor de lunch een hardloopdate met een vriendinnetje van mij had gepland, at ik rond 10:30 uur een boterham met appelstroop als tussendoortje. Zodat ik zeker weet dat ik tijdens de hardloopronde geen honger ga krijgen!

Lunch deel 1: Bakje yoghurt met shotje en banaan + een eiwitreep.

Na het hardlopen had ik natuurlijk trek en at ik een bakje yoghurt met een banaan en als toetje nam ik nog een eiwitreep. Ik vond dat ik dat wel verdiend had!

Snack: Plakje bananenbrood en worteltjes.

Rond 16:00 uur kreeg ik weer trek en nam ik een handje worteltjes en een plakje bananenbrood.

Avondeten: Risotto met pompoen en geitenkaas.

Als avondeten at ik mijn favoriete risotto recept met onder andere pompoen en geitenkaas. Vooral met dit herfstige weer vind ik dit heerlijk!

Snack: Bakje yoghurt met shotje en granola.

Op dit moment is dit mijn favoriete avondsnack: een bakje yoghurt met een (cookie) shotje voor de smaak en een handje granola.

Dag 2: Dinsdag

Ontbijtje 1: Een warm havermoutje met pindakaas!

Vooral nu, wanneer het koud is buiten, ontbijt ik graag met een warm havermoutje. Ik maak dit ontbijt in een klein pannetje op het vuur en roer hierin de volgende ingrediënten door elkaar tot het een dikkere substantie is geworden: 45 gram havermout, 200 ml ongezoete amandelmelk, 15 gram rozijnen, 1 banaan en een snufje kaneel. Om het helemaal af te maken laat ik er nog een eetlepel pindakaas overheen smelten. YUM! Een ontbijtje dat mij als het goed is genoeg energie heeft voor mijn legday in de sportschool die hierna op de planning staat.

Snack: Twee belegde rijstwafels.

Na de krachttraining vind ik het nog geen tijd voor een lunch, maar heb ik wel al lichte trek. Ik beleg twee rijstwafels met mijn favoriete beleg: een laagje hüttenkäse, een scheutje honing en een aantal walnoten!

Lunch: Brood met een groenteburger.

Om 13:00 uur duik ik de keuken in voor mijn lunch. Ik werk vandaag vanuit huis, dus ik kan een lekker uitgebreide lunch bereiden. Ik kies voor drie sneetjes brood (dit is de Liefde & Passie Speltbrood van de Albert Heijn en is mijn lievelings op dit moment), met een laagje hummus, hüttenkäse en een snufje peper. In de pan heb ik een handje spinazie en groenteburger gebakken. Eet smakelijk!

Snack: Een reep van Quaker.

Aan het einde van de middag krijg ik zin in iets zoets en neem ik deze reep van Quaker.

Avondeten: Zalmfilet met zoete aardappel, groentjes en appelmoes.

Vanwege de ‘gezonde’ vetten eet ik ongeveer 1x in de week vette vis. Vanavond eten we een zalmfilet met zoete aardappelfrietjes uit de oven, sperziebonen, wortels en natuurlijk: appelmoes!

Dag 3: Woensdag

Deze dag sta ik de hele dag voor de klas in het onderwijs. Dit betekent dat ik rond 7:00 uur ontbijt en op werk ben van ongeveer 8:00 tot 17:00 uur. Mijn ontbijt en lunch bereid ik de avond van te voren al voor.

Ontbijtje 1: Weer een warm havermoutje!

Ook op deze dag start ik mijn dag met een warm havermoutje (hetzelfde receptje als op de dinsdag).

Snack: Een plakje bananenbrood.

Om 10:15 uur pauzeer ik met de kinderen in de klas en eet ik een plak zelfgemaakte bananenbrood (kokosvariant, YUM!)

Lunch: Tosti met oude kaas, een cup-a-coupje en appeltje.

Om 12:30 uur heb ik een half uurtje pauze op werk en kies ik voor mijn verslaving van de laatste tijd: een tosti met oude kaas! Ik eet er ook nog een cup-a-soupje bij en sluit af met een boterham met appelstroop.

Snack: Een reep en boterham met appelstroop.

Om 16:00 uur neem ik nog een boterham met appelstroop en een appeltje. Een snack die mij genoeg energie moet geven om direct na het werk nog een uurtje krachttraining te doen!

Snack: verjaardagstraktatie

Een kindje uit mijn klas was jarig en trakteerde mij op een chocolade reepje van Merci, YUM! Voordat ik bedacht dat ik een eetdagboekje bijhield (en dus een foto van mijn eten ‘moet’ maken) had ik deze traktatie al opgesmikkeld.

Avondeten: Restjes risotto van maandag.

De krachttraining zit erop en gelukkig hoef ik niet veel te koken want ik kom thuis met honger! Ik eet de restjes van de risotto met pompoen, geitenkaas en spinazie dat ik van de maandag over heb. Eet smakelijk!

Snack: Bakje yoghurt met granola.

En wederom neem ik een schaaltje yoghurt met een shotje en granola voordat ik mijn bed induik! Weltrusten.

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien hoe ik ongeveer eet op een dag. Zoals je ziet volg ik wel een bepaalde structuur maar eet ik iedere dag anders. De ene dag wat ‘voedzamer’ dan de andere maar ik probeer dagelijks mijn portie koolhydraten, eiwitten, vetten en vitamientjes binnen te krijgen.

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie