Zo ziet mijn werkweek eruit.

Bloggen… Werken in het onderwijs…? Wat doe je nu precies voor werk? Hoeveel uur in de week werk je? En wat vind je het leukste om te doen? In deze blog geef ik je een kijkje in mijn werkweek. Lees je mee?

Maandag en dinsdag: tijd om te bloggen.

Ik heb geluk dat ik mijn werkweek heerlijk vanuit huis kan starten. Vanuit bed zelfs… Op de maandag en dinsdag werk ik namelijk aan mijn blog. Ik beantwoord mijn mailtjes, bedenk blogs en andere content, maak foto’s en plan artikelen en posts in voor de rest van de week. Zo af en toe heb ik op deze dagen afspraken buiten de deur. Denk aan een evenement of ander soort afspraak waar ik (meestal richting Utrecht of Amsterdam) met de trein heen ga.

Photo by Sincerely Media on Unsplash

Woensdag, donderdag en vrijdag: als juf voor de klas.

De overige drie doordeweekse dagen sta ik voor de klas in de bovenbouw van het speciaal onderwijs. Ik geef les aan kinderen die baat hebben bij kleinere klassen en extra aandacht. Ik vind het enorm tof dat ik voor deze kinderen een belangrijke rol kan spelen en ervoor kan zorgen dat zij school weer kunnen zien als een positieve ervaring. Want dat is voor deze kinderen niet altijd even leuk geweest.

Het weekend!

Zo af en toe werk ik in het weekend ook aan mijn blog of ben ik op zaterdag/zondag een les aan het voorbereiden voor de week erna. Maar over het algemeen geef ik mezelf vaak ‘vrij’ in het weekend. Om echt even bezig te kunnen zijn met leven in het moment met vrienden, familie of gewoon lekker op de bank met een zak chips en Netflix. Want ook op het gebied van werken gaat het natuurlijk om BALANS!

Wat vind ik leuker om te doen?

Ik krijg ook vaak de vraag wat ik nu leuker vind om te doen. Het bloggen of het werken in het onderwijs? Beide vlakken zijn totaal verschillend en ieder ding heeft voor- en nadelen: Wat ik fijn vind aan het bloggen is dat ik flexibel ben in mijn tijd en de ruimte heb om mijn creativiteit kwijt te kunnen. Wat ik minder fijn vind aan het bloggen (hele dagen thuis werken) is dat ik snel mensen om mij heen mis. De dagen dat ik in het onderwijs werk zijn in tegenstelling tot mijn maandag en dinsdag minder flexibel qua tijd maar hier werk ik wel binnen een (fijn!) team. Daarnaast ervaar ik deze dagen meer een voldaan gevoel in vergelijking met het bloggen. Wat ik hier dan weer minder fijn aan vind, is de hoge werkdruk die ik ervaar binnen het onderwijs.

Al met al, vind ik het op dit moment voor mij nu de perfectie combinatie qua werk. Ik kan mijn week op mijn gemak starten maar ervaar ook het werkleven en op vrijdag een ultiem weekendgevoel! 🙂

Ik ben benieuwd, wat doe jij voor werk? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article
  1. Els 22 november 2019 19:59

    Super leuk om te lezen. Dat lijkt me een mooie combinatie. Ik ben ecoloog en werk voor de provincie Gelderland ?

  2. Olivier 23 november 2019 20:54

    Dat zie ik mezelf nog niet doen in mijn vakgebied, de combinatie die jij hebt. Maar dat is waarschijnlijk een kwestie van keuzes maken en dan de werkweek anders indelen. Ik ben registeraccountant en werk op een accountantskantoor. Behalve dat ik meerdere klanten bedien ben ik verantwoordelijk voor vaktechniek, hou de naleving van wet-en regelgeving in de gaten en stuur een team van mensen aan. Ook voer ik kwaliteitstoetsingen uit bij andere kantoren. Hectisch, maar reuze interessant en uitdagend.

  3. Anouk 25 november 2019 22:51

    Leuk om te lezen hoe je het combineert. Ik werk ook in het speciaal onderwijs als docent/mentor van een brugklas TL/HAVO. Wat je schrijft is heel herkenbaar!

Geef een reactie