JIPS weekdagboek #152

Een nieuw ontdekte hotspot in Nijmegen, pepernoten bakken met mijn klasje, een tof pakket dat mijn dag maakte, een zaterdagavond met de pizzarette en een hardloopronde op zondag. Kijk je mee naar mijn favoriete momentjes van de afgelopen week?

Uiteten bij Cali

Op dinsdag ging ik uiteten met vriendinnetjes bij Cali in Nijmegen. Toen ik hier binnenstapte dacht ik meteen: waarom ben ik hier niet eerder geweest! Het heeft een knusse uitstraling én een diverse menukaart. Van gerechten met vlees tot vega en zelfs vegan borrelplanken. YES. Ik ben fan! Mijn favoriete gerecht? De (vegan) cheese chili fries!

Pepernoten bakken met de kids!

Ik besloot afgelopen week eens iets anders te doen met de klas dan de reguliere lessen, namelijk: een middagje pepernoten bakken! De kinderen moesten door middel van sommen en raadsels het recept achterhalen (want deze had zwarte piet niet helemaal juist doorgegeven). Toen de kinderen het recept hadden ontrafeld mochten ze zelf het deeg maken en kneden tot een letter van hun naam en natuurlijk pepernoten. De kinderen waren enthousiast, de pepernoten waren gelukt, kortom: een geslaagde middag! Heb jij wel eens zelf pepernoten gebakken? (Ik kan verklappen dat dit super easy is!)

Een pakketje dat mijn dag maakte

Donderdagavond kwam ik vermoeid thuis van een nogal intense werkdag. Er was een pakket geleverd, verpakt in een ‘gewone’ kartonnen doos. Toen ik deze doos openmaakte was ik wel heel verrast (en direct ook een stuk vrolijker). Er zat namelijk een juten zak in vol ingepakte cadeautjes! Bedankt, Holland and Barret voor de verrassing en het maken van mijn dag!

Hardlopen en wijn op vrijdag

Het weekend luidde ik in met een hardlooprondje en wijntjes. Direct toen ik thuiskwam van werk liep ik op mijn gemak 3,5 kilometers om even mijn hoofd leeg te maken waardoor ik ontspannen kon beginnen met mijn weekend. Na een frisse douche en een lekker bord eten, vertrok ik naar een gezellige housewarming van een lief vriendinnetje. We dronken wijntjes, aten lekkere hapjes en hebben gelachen. FRIYAY!

Pizzarette

Op zaterdagavond had ik een verjaardag waarbij we mini pizzaatjes bakten in een ‘pizzarette’. Ik heb wel eerder gourmetten of kaasfondue gedaan maar dit was helemaal nieuw voor mij! We belegden pizzadeeg met onder andere tomatensaus, kaas, pesto, champignons, paprika, ui, (vega) rundergehakt en nog een aantal lekkere toppings. Ik vond het een geslaagde avond en wil stiekem nu ook zo’n pizzarette!

Hardlopen door de kou

Na al het werken en de gezelligheid van de afgelopen week was ik op zondag redelijk vermoeid. Toch besloot ik de deur uit te gaan voor een duurloopje van 10 kilometer. Het was even doorzetten (#KOUD!) maar de bank lag erna nóg lekkerder! Veel meer heb ik op deze dag dan ook niet meer gedaan.

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie