4x Zo blijf ik in balans tijdens de feestelijke decembermaand

December is voor de meesten een feestelijke maand vol lekkers dat op de loer ligt. Van pepernoten bij het Sinterklaasfeest tot de drie-gangen-diners bij Kerst. En dan heb ik de oliebollen bij het Oud en Nieuw feest nog niet genoemd. Door het toepassen van verschillende trucjes zorg ik ook tijdens deze maand voor een fijne balans. In deze blog vertel ik je hier graag meer over. Lees je mee?

Sportief bezig blijven.

De laatste loodjes voor de vakanties, de surprises…. Hoe druk ik het ook heb tijdens de decembermaand, ik blijf tijd vrij maken om regelmatig te sporten. Op deze manier kan ik extra genieten van alle pepernoten, kerstkransjes en oliebollen. Heb je echt geen tijd om naar de sportschool te gaan of houd je bijvoorbeeld niet van hardlopen? Met ‘sportief bezig blijven’ bedoel ik ook de trap pakken in plaats van de lift, met de fiets de laatste boodschappen doen in plaats van met de auto etc. Kortom, blijf in beweging!

Gezond ontbijt en tussendoortjes.

Tussen alle borrels door zorg ik er voor dat ik de dag start met een gezond ontbijt. (In deze blog vind je mijn favoriete ‘gezonde’ ontbijtjes). Door bijvoorbeeld fruit te eten in de ochtend, heb ik al een portie vitamientjes binnen die ik tijdens de kerstbrunch misschien niet binnen zal krijgen. Ook kies ik in de decembermaand bewust voor ‘gezonde’ tussendoortjes. Als ik weet dat ik in de avond wijntjes ga drinken en lekkere hapjes ga eten, dan kies ik eerder voor een appeltje dan een handje pepernoten in de middag. Op deze manier zorg ik toch enigszins voor een balans in mijn voedingspatroon.

Af en toe even streng voor jezelf zijn.

Ik merk dat ik met al het lekkers in huis, vaker zin heb in iets zoets en daadwerkelijk ga snoepen. Het werkt voor mij ook om soms even heel streng naar mezelf te zijn. Wanneer er bijvoorbeeld een ‘normale’ werkdag op de planning staat, kan ik ervoor kiezen een dagje helemaal NIET te snoepen. Even geen chocolaatje, koekje bij mijn thee of handje pepernoten. Soms werkt dit voor mij beter dan toegeven aan één stukje chocolade of een mini handje pepernoten.

Accepteren en genieten.

Accepteer de extra calorieën in december en ga hier zo veel mogelijk van genieten. Het is een maand van samenzijn en gezelligheid. Probeer het los te laten en te leven in het moment met de mensen om je heen. En geloof me, je komt na een aantal diners echt niet meteen kilo’s aan.

Ik merk zelf dat ik het ook wel fijn vindt om me even te laten gaan en toe te geven aan alle lekkernijen. Ik geniet er zo veel mogelijk van en zo heb ik in januari weer een doel voor ogen waar ik voor wil gaan knallen!

Hoe ga jij om met al dat lekkers? Heb je hier moeite mee of totaal niet? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie