Persoonlijke update: een stapje terug in december.

De afgelopen maanden voelden voor mij als een ‘rollercoaster’. Wel een hele leuke gelukkig, maar tegelijk met veel (onbewuste?) spanningen. Om deze reden ga ik in december even een stapje terug doen. In deze persoonlijke update vertel ik je hier meer over. Lees je mee?

In augustus startte ik met mijn nieuwe baan én trainde ik voor mijn allereerste marathon. Ik vond dit beide heel erg tof, maar doordat dit tegelijk viel werd het voor mij op sommige momenten wel erg veel.

Controle vs. onbewuste spanningen

Op mijn nieuwe werk was het in het begin natuurlijk allemaal even wennen maar de taken die bij mijn functie (leerkracht) horen, gingen mij voor mijn gevoel goed af. En ook belangrijk: ik vond het allemaal leuk en interessant! (Nog steeds gelukkig). Daarnaast  was ik erg gemotiveerd voor de trainingen van mijn allereerste marathon. Deze hardlooprondes waren soms erg pittig, maar uiteindelijk lukte het me allemaal wel.

Voor mijn gevoel had ik dus wel alles onder controle, maar achteraf gezien heb ik in die periode misschien onbewust toch veel spanningen ervaren. Ten eerste omdat beide veranderingen totaal nieuw voor mij waren. Ten tweede omdat er maar iets heel kleins hoefde te gebeuren en het hele marathonfeest zou niet door kunnen gaan (denk aan een ongelukkige blessure).

Donkere en grauwe weer

Toen ik de marathon had uitgelopen (JIPPIE!) kon ik me even helemaal focussen op mijn nieuwe baan. Ik merkte meteen dat dit mij iets meer rust gaf. Tegelijkertijd werd het buiten steeds vroeger donker (en grauwer) en ieder jaar weer heb ik hier last van. Wanneer het ’s ochtends licht is sta ik (meestal) binnen twee minuten enthousiast naast mijn bed, maar als het nog donker is op de vroege morgen dan is het de sombere stemming die wint…

Even geen dingen die ‘moeten’

Om mezelf even de tijd en rust te geven, ga ik het de komende tijd rustig aan doen (lees: extra veel Netflixen, boeken lezen etc.) Natuurlijk zijn er dingen die ‘moeten’ (lees: werken) en daar heb ik zeker nog genoeg energie voor. Maar de kerstvakantie lijkt mij een goed moment om voor mezelf even terug te blikken op al mijn werkervaringen van de afgelopen maanden. Ook op het gebied van sporten heb ik het ‘moeten’ losgelaten. Trainen met een schema/planning werkt voor mij motiverend, maar ook vind ik het fijn dit op gevoel te doen.

Extra motivatie in het nieuwe jaar

Een stapje terug doen vind ik helemaal niet erg, ook omdat ik weet dat ik daardoor in januari weer extra gemotiveerd ben om alles op te pakken. Zo heb ik bijvoorbeeld al een nieuwe hardloopwedstrijd voor het nieuwe jaar in gedachte (begin 2020 zal ik hier meer over vertellen). Kortom, ik doe het de komende tijd even rustig aan zodat ik erna weer met frisse motivatie kan gaan knallen!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Rachel Kromdijk 12 december 2019 12:18

    Even dingen niet moeten is altijd fijn, neem je rust! en geniet van deze dagen

Geef een reactie