5x hier ben ik trots op in 2019.

2019 was voor mij een fijn jaar met spannende maar ook zeker mooie momenten. In deze blog blik ik terug op vijf momenten waar ik trots op mezelf ben. Kijk en lees je mee?

1. Ik heb mijn masterdiploma behaald!

Zo behaalde ik begin dit jaar mijn master Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na ruim vijf jaar studeren was mijn studietijd dan toch echt voorbij. Op zoek naar een baan dan maar…?

2. Ik heb een verre reis gemaakt!

… Nog niet! In plaats van op zoek te gaan naar een baan had ik samen met mijn vriend een verre reis gepland. Voor ongeveer zeven weken vertrokken we richting Midden-Amerika om door Mexico en Guatemala rond te reizen. Waarom ik hier trots op ben? Omdat ik het toch wel een beetje spannend vond om voor ‘langere’ tijd ‘ver’ van huis te zijn. Ik had dit nog niet eerder op deze manier gedaan waardoor voor mij nog veel onbekend was. Maar ik heb het gedaan en het is me super goed bevallen! (Al vond ik het ook weer heel fijn om na de reis thuis te komen). Heb jij wel eens een verre reis gemaakt? Of zou jij die wel eens willen maken?

3. Ik heb een baan gevonden die bij mij past!

Photo by Joanna Kosinska on Unsplash

Na mijn verre reis was het dan toch écht tijd om te gaan zoeken naar een baan. Omdat ik naast mijn studie ‘Pedagogische Wetenschappen’ ook de pabo heb afgerond, kon ik per direct starten als leerkracht voor de klas in het basisonderwijs (één voordeel van het lerarentekort… ha-ha). Tot de zomer heb ik dit op invalbasis gedaan en heb ik als beginnende leerkracht enorm veel geleerd. Tot mijn grote vreugde mocht ik na de zomervakantie beginnen op een school in het speciaal onderwijs. Ik vind dit een super toffe uitdaging en ben best wel een beetje trots op mezelf dat ik als beginnende leerkracht aan dit avontuur begonnen ben.

4. Ik durf steeds meer ‘schijt’ te hebben!

Ik denk dat veel mensen, vooral tijdens de middelbare schoolperiode, bezig waren met wat anderen van hun vinden/denken. Ook ik dacht hier over na en was mij ook heel bewust van wat ik op mijn blog plaatste. Het afgelopen jaar ben ik dit steeds meer gaan loslaten en bijvoorbeeld kleding gaan dragen die IK leuk vind!

5. Ik heb een marathon uitgelopen!!!

Tot slot ben ik natuurlijk heel trots op mijn marathonprestatie!!! Nog steeds kan ik niet altijd geloven dat ik ruim 42 kilometers binnen de vier uur heb gerend. Niet alleen de marathon zelf maar ook het proces ervoor was voor mij een enorm leermoment. Ik heb verschillende keren een big smile op mijn gezicht gehad vanwege een runners-high maar tegelijk ook gehuild tijdens de laatste kilometers in Berlijn. I DID IT.

Op welke prestatie, ervaring en/of leermoment van jezelf het afgelopen jaar ben jij trots? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Pingback: JIPS weekdagboek #154 – Jipsanders.com

Geef een reactie