Dit ontbijtje eet ik (op dit moment) bijna elke dag!

De afgelopen weken wil ik mijn dag het liefst beginnen met maar één ontbijtje. Namelijk: warme havermout! Hoe ik dit klaarmaak, vertel ik precies in deze blog! Ook deel ik de voedingswaarden van het recept. Ben je benieuwd en/of kun je gewoon wat ontbijtinspiratie gebruiken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten

– 50 gram havermout
– 200 ml ongezoete amandelmelk
– 15 gram rozijnen
– 1 banaan
– Een snufje kaneel
– Een eetlepel pindakaas

Hoe maak je het?

Stap 1 doe ik eigenlijk altijd in de avond al. Ten eerste omdat ik dan in de ochtend minder tijd kwijt ben aan mijn ontbijt (lees: langer in bed liggen, JEEJ!) Ten tweede omdat de smaak van de kaneel dan al in de havermout trekt, waardoor het extra lekker wordt.

1. Doe alle ingrediënten behalve de pindakaas bij elkaar in een klein pannetje.
2. Zet dit pannetje op laag vuur.
3. Blijf alles goed door elkaar roeren, totdat de havermout wat dikker van textuur wordt.
4. Wanneer de havermout volgens jou de juiste dikte heeft, haal je het pannetje van het vuur en giet je dit in een leuk schaaltje.
5. Laat een eetlepel pindakaas over de havermout heen smelten.
6. Wacht even totdat je ontbijtje afgekoeld is (ja, dat vind ik soms lastig).
7. Aanvallen maar! Eet smakelijk.

Voedingswaarden:

De voedingswaarden van bovenstaand recept zijn als volgt:

Kcal = ±450
Koolhydraten = ± 74 gram
Eiwitten = ± 10 gram
Vetten = ± 11 gram
Vezels = ± 15 gram

Eet jij wel eens havermout? Op welke manier maak jij dit klaar? Laat het me weten in een reactie want ontbijtinspiratie is altijd welkom! 😉

Liefs,
Jip

 

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Fenna 2 januari 2020 20:06

    Wat toevallig, dit is ook een van mijn favoriete ontbijtjes! Ook met ongezoete amandelmelk (kokosmelk is ook lekker!), maar wel meer dan een snufje kaneel (want OMG kaneel:D). Ik warm de melk soms ook apart op, dan bij de havermout in een kom en schoteltje erop en dan 5 minuutjes wachten, dan blijft het wat vloeibaarder en koekt er geen pannetje aan (helaas geen afwasmachine)

Geef een reactie