JIPS weekdagboek #156

Een gezellige lunchdate op de maandag, kerstgezelligheid in het midden van de week en een leuke afsluiting in het noorden van het land. Ik heb een topweek gehad en blik in deze blog terug op de hoogtepunten. Let’s’ go!

Lunchdaten op maandag!

Ik begon de week met een gezellige lunchdate bij ‘Borboleta’ in Nijmegen samen met twee meiden die ik via Instagram heb leren kennen: Celeste (@celeste_love2run) en Monique (@movandevelde). Ik vond het wederom een hele gezellige middag!

Kerstgezelligheid vol liefde, gezelligheid en een Snickers taart!

Op kerstavond aten we uitgebreid, maar wel lekker thuis op de bank. We aten onder andere een Portobello gevuld met risotto en Ben & Jerry’s ijs. Op eerste kerstdag ging ik naar schoonfamilie, waar ik en mijn vriend dit jaar het toetje verzorgden. Ondanks dat we nog niet eerder een taart hebben gebakken (zonder kant-en-klare mix), besloten we dit toch met kerst uit te proberen. We kozen voor een Snickers taart volgens het recept van Chickslovefood. Mijn mening na een flink stuk: een heerlijke, maar ook zeker machtige taart! Oja, je moet ook wel van chocolade houden… 😉

Op tweede kerstdag schoven we aan tafel bij mijn ouders voor een avondje gourmetten. En aten we de restjes van de Snickers taart. In dit eetdagboekje geef ik je een kijkje in wat ik allemaal at tijdens de Kerstdagen.

Kibbeling eten in het noorden van het land!

Op vrijdag vertrokken mijn vriend en ik met de trein richting Groningen om hier het weekend te verblijven. Ongeveer twee jaar geleden zijn we ook deze kant op gekomen om Groningen te ontdekken, maar helaas was ik toen ziek en heb ik vooral met een hoop gesnotter op de hotelkamer gelegen… Tijd voor poging twee dus!

We kwamen eind van de middag aan en wisten meteen wat we als eerste wilde doen: kibbeling halen! Ja, hier hadden we allebei al de hele treinreis zin in.

Behalve kibbeling, ontbeten we bij Feel good en aten we borrelhapjes met twisterfries bij De Uurwerker. Samen met Wadapartja, vinden we dit uiteindelijk de leukste hotspots in Groningen.

Van schaatsen op de Grote markt…

Het was lang geleden dat ik op het ijs gestaan heb, maar gelukkig lukte het schaatsen nog best soepeltjes!

Naar darten in de kroeg…

Behalve struinen door de stad, schaatsen en lekker eten, doken we de kroeg in om een aantal dartwedstrijden te volgen. Zo aan het einde van ieder jaar vind ik dat leuk om te kijken.

Fijn hotel met een fijn uitzicht!

We verbleven in The Student Hotel, dat vlak bij het centrum van Groningen ligt. Ook twee jaar terug boekten we hier een kamer omdat we dit zo’n fijne plek vinden. We hadden dit keer ook nog een kamer met heel tof uitzicht!

Dit waren alweer mijn favoriete momenten van de week. Hopelijk heb jij ook een fijne week gehad!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie