17 x mijn hoogtepunten van 2019 (in plaatjes).

Voor mij was 2019 een mooi en fijn jaar. Ik behaalde een aantal mijlpalen en mocht verschillende toffe dingen doen. In deze blog blik ik terug op 18 x mijn hoogtepunten. Let’s go! 

1. Ik luidde het nieuwe jaar in!

Ik startte 2019 met een gezellig feestje samen met mijn familie, vrienden en zoals je ziet champagne en de pluizebol.

2 . Ik liep voor het eerst 25 kilometers achter elkaar!

Ik had op dat moment zelf nooit gedacht dat ik 25 kilometers achter elkaar zou kunnen rennen… But we did it! En het fijnste nog: het ging best ‘gemakkelijk’. Misschien was het gewoon mijn dag maar het smaakte wel naar meer!

3. Ik haalde mijn masterscriptie!

Met een cijfer 8 sloot ik mijn (master) scriptie periode af, en zoals je op de foto ziet was ik daar heel erg blij mee!

4. Ik maakte een mooie reis naar Midden-Amerika!

Na het behalen van mijn scriptie vertrok ik samen met mijn lieve vriend voor ongeveer 7 weken richting Midden-Amerika. Wat hebben we hier toffe dingen gezien en beleefd! (In deze blog vind je onze reisroute door Mexico en Guatemala).

5. Ik kreeg de kans te gaan trainen voor de marathon in Berlijn!

Meer dan een half jaar wist ik het al (en droomde ik er al over) en eindelijk mocht ik het vertellen! Ik ga trainen voor een hele marathon. En niet zomaar eentje, maar die in Berlijn!

6. Ik liep een nieuwe PR op de halve marathon in Utrecht!

Ik startte mijn marathonvoorbereidingen met een halve marathon in Utrecht. Tot mijn grote vreugde liep ik hier een PR, wat voor vertrouwen en motivatie zorgde voor de komende trainingen.

7. Ik deed mee aan een boxing clinic!

Een boxing clinic? Ja, dat is buiten mijn comfort-zone maar ik vond het heerlijk. Even helemaal los kunnen gaan op een boksbal (en tegenstander) gaf mij een heerlijk en voldaan gevoel. Dit zou ik vaker willen doen.

8. Ging ik op vriendinnenweekend naar Gent!

Ieder jaar ga ik met acht andere meiden een paar daagjes weg. Twee meiden organiseren het reisje en de anderen weten tot op het moment van vertrek NIETS. Met hints probeerden we de locatie en activiteiten te achterhalen maar gelukkig bleef het een verrassing. We gingen uiteindelijk naar Gent, waar we onder andere kanoden en een cursus potten bakken hebben gedaan. Oja, en natuurlijk dronken we gezellig Belgische biertjes en aten we Vlaamse frieten. Dit was leuk!

9. Ik mocht mee op persreis naar het WK vrouwenvoetbal!

Voor eerst mocht ik mee op persreis naar het buitenland. Als VIP woonden we het WK vrouwenvoetbal bij. Als voetbalfan vond ik dit een hele toffe ervaring en had ik dit niet willen missen!

10. Ik werd 24 jaar!

PROOST! Op een nieuw, mooi en ‘gezond’ levensjaar.

11. Ik mocht mijn masterdiploma in ontvangst nemen!

Ik rondde de master ‘Pedagogische Wetenschappen’ in Nijmegen af en mocht het diploma in ontvangst nemen. Hiermee sloot ik dan toch echt mijn periode als student af…

12. Ik vond een baan in het onderwijs!

Gelukkig vond ik al snel een baan dat nauw aansluit bij mijn afgeronde opleiding. Ik begon als juf  voor de klas in een bovenbouwgroep in het speciaal onderwijs. Nog steeds leer ik hier elke dag ontzettend veel van!

13. Ik deed voor het eerst een hardlooptraining op de baan!

Ik doe al een tijdje aan hardlopen maar heb er zelf niet heel veel verstand van. Gelukkig kan ik tijdens mijn marathonvoorbereiding advies vragen aan mijn trainer Michael. In juli gaf hij mij een persoonlijke training op de baan. Dit werkte erg motiverend en was super leerzaam!

14. Ik startte met vloggen!

Het leek me leuk mijn marathonvoorbereidingen voor mezelf vast te kunnen leggen én met jullie te delen. Om deze redenen maakte ik verschillende video’s die je hier kunt terugkijken!

15. Ik deed voor het eerst mee aan videoshoots!

Eerst voor STOX en later voor Kruidvat was ik onderdeel van een videoshoot. Met een professioneel camerateam werden de beelden opgenomen. Dit was voor mij een nieuwe ervaring en tegelijk heel tof om te doen!

16. Ik liep de marathon in Berlijn!

Na maandenlang trainen, liep ik op zondag 29 september dan eindelijk de hele marathon. Het werd uiteindelijk een van de tofste ervaringen van mijn leven en in deze blog kun je het wedstrijdverslag teruglezen.

17. Ik ging weekendjes naar het zuiden én noorden van het land!

Samen met mijn vriend ging ik twee keer een weekendje weg. De eerste keer helemaal naar het zuiden (Maastricht), en aan het einde van het jaar juist naar het Noorden (Groningen). Voor ons zijn dit echt momenten waarbij we even kunnen bijkomen van een drukkere periode. Tijdens zo’n weekendje weg doen we niet veel anders dan lekker struinen door de omgeving en lekker eten. Kortom, precies wat ik nodig heb om even helemaal op te laden!

Wat waren jouw hoogtepunten van 2019? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie