Mijn mentale doel voor 2020.

Zoals je in deze terugblik op het jaar 2019 kunt zien, is er voor mij op werkgebied en qua persoonlijke ontwikkeling veel veranderd (gelukkig in positieve zin!). Zo heb ik mijn masteropleiding afgerond en vervolgens veel mogen leren door mijn nieuwe baan. Nu aan het begin van het nieuwe jaar, vind ik het ook leuk om na te denken over wat ik komende periode allemaal zou willen bereiken. In deze blog vertel ik je meer over mijn doel(en). Lees je mee? Let’s go! 

“Misschien is dit best wel algemeen en vaag…”

Mijn grootste mentale doel is ‘mezelf fit’ (blijven) voelen’. Misschien klinkt (en is) dit best wel algemeen en vaag, maar dit is voor mij wel de basis waardoor ik mij fijn voel op verschillende vlakken. Ik weet namelijk dat ik door een fit gevoel lekkerder in mijn vel zit, wat weer als resultaat heeft dat ik bijvoorbeeld meer initiatief neem om sociale activiteiten te ondernemen, ik met meer plezier naar mijn werk ga en meer motivatie vind om sportief bezig te blijven. Ik kies er dus bewust voor om mij te focussen op mijn gevoel in plaats van ‘fit zijn’ als een fysiek doel.

Ik voel mezelf fit wanneer…

Omdat bovenstaand doel wat ‘algemeen’ en ‘vaag’ is, heb ik het proberen te specificeren. Want “mezelf fit voelen”, wat bedoel ik daar nu precies mee? Allereerst voel ik mezelf fit wanneer ik voldoende slaap (logisch) ik voel me energieker en opgewekter wanneer ik goed uitgerust ben. Daarnaast voel ik mezelf fit wanneer ik een fijne balans heb gevonden op het gebied van voeding. Dit houdt in dat ik een ‘gezond’ eetpatroon volg en vanuit deze basis zo af en toe mezelf lekker laat gaan met bijvoorbeeld een aantal wijntjes en andere lekkernijen. Tot slot voel ik mezelf fit wanneer ik een fijn sportritme heb gevonden. Door een sportroutine te vinden wat op dit moment bij mij en mijn bezigheden en interesses past, blijf ik gemotiveerd om in beweging te blijven.

Mijn concretere doelen

Natuurlijk zijn er ook een aantal concretere doelen die ik het aankomende jaar zou willen behalen. Zo wil ik in 2020 (heel graag!) een fijn appartementje in Nijmegen vinden waar ik en mijn vriend ons thuisvoelen. Daarnaast zou ik graag het werk wat ik nu doe op deze manier blijven doen én ga ik graag weer een nieuwe sportieve uitdaging aan! Wat dat precies is, daar ben ik nog niet helemaal over uit, maar dat komt vanzelf wel.

Ik ben benieuwd, wat is jouw (mentale) doel voor het nieuwe jaar?

Liefs
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie